Dodaj do ulubionych

zielony katar

09.03.12, 15:04
Mój 1,5 roczny syn od przeszło dwóch tygodni ma "zielony" katar. Co ciekawe w ciągu dnia nie ma problemu z katarem, "cyrk" zaczyna się w nocy - zatkany nosek, dziecko ma przerywany sen. Proszę o info jak się pozbyć takiego kataru, czy może w mieszkaniu jest za sucho...
Obserwuj wątek
    • ania_z1 Re: zielony katar 09.03.12, 16:48
      Na taki katar najlepsza jest sól morska albo zwykła fizjologiczna (ewentualnie euphorbium) tylko trzeba ją zapuścić na leżąco i najlepiej z główką odchyloną do tyłu. Po paru min ściągnąć.
      Nie polecałabym stosowania kropli typu nasivin one są dobre w przypadku rzadszego kataru a taki gęsty mogą dodatkowo blokować.
      No i powiem ci że takiego kataru niełatwo jest się pozbyćsad
      • anusia1912 Re: zielony katar 09.03.12, 21:55
        zielony katar oznacza infekcje bakteryjnąsad Ja bym wybrała sie do pediatry.
    • ka_siulek1 Re: zielony katar 09.03.12, 22:41
      Witaj ja zmagam sie notorycznie z zielonym katarem u mojego 9 miesiecznego synka. Niestety tak jak przedmowczyni sugeruje, zielony katar to w wiekszosci bakterie. U nas na sto procent. Mozesz zrobic wymaz aby sie upewnic wowczas dziecko moze dostac do noska antybiotyk. Dla starszego mam takie specjalne kropelki robione na recepte, dzialaja cuda, ale starszak ma z przedszkola pneumokoki wiec mlodszy zapewne rowniez. Mielismy ostatnio antybiotk dosutny ale po tygodniu gdzie super sie wyleczyl, znowu poprawka od dwoch dni. Ja inhaluje ich codziennie solo fizjologiczna, zakraplam euphorium i nic to nie daje. Acha, pomaga augumentin bezposrednio do nocka i mucofluid . pozdrawiam i zycze zdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka