Dodaj do ulubionych

Wysypka ?!

31.03.12, 11:13

Kochani piszę ponieważ nie wiem ju co mam robić . W piątek nad ranem u mojego synka (ok 1.5 mies.) pojawiło się parę czerwonych krostek . Dziecko od rana byo niespokojne , troszkę pospało malo jadł tzn łyknął ledwo 60 ml , gdzie zawsze ok 100 ml wypijał bez problemu . Przemyłam parę razy rumiankiem i krostki zrobiły się bledsze jednak wieczorem znowu się pojawiły a dziś nad ranem rozlały się na całą buźkę , na ba policzki i lekko na czoło . Dodaję zdjęcia , aby lepiej zobrazować problem . Dodam , że byłam wczoraj w aptece i pani doradziła mi alantan i posmarowałam nim buźkę . Czekam na odpowiedź . z góry dziękuję
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef0be43e693b5e34.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8ff1102ecfa66a9.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad98b07b08afb17f.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/30b46ad22eee3917.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/266df96d43e02d25.html
Obserwuj wątek
    • bozek74 Re: Wysypka ?! 31.03.12, 18:53
      Rozumiem że karmisz mm. To wygląda niestety na skazę białkową. Zmień mleko na HA a jeśli nie pomoże to idż do pediatry po mieszanki mlekozastepcze jak bebilon pepti, nutramigen na recepte. Efekty po zmianie mleka nie będą widoczne od razu oczywiście tylko po 1-2 tyg.
      • spkasienka Re: Wysypka ?! 01.04.12, 08:04
        Ja uważam, że zmiana na HA nic nie da. Ha stosujemy wtedy, gdy jest ryzyko wystąpienia alergii, a nie gdy alergia jest. Jak najszybciej do lekarza i tyle. Pediatra oceni i zadecyduje o pepti,czy nutramigenie o ile jest to skaza.
        • mar.ta.pa Re: Wysypka ?! 01.04.12, 18:40
          Bardzo wam dziękuję za pomoc . Jutro wybieram się do pediatry i niech lepiej fachowe oko oceni co to może być . Modlę się , żeby to nie była skaza . Zobaczymy co powie lekarz .
          • kannama Re: Wysypka ?! 01.04.12, 18:57
            na rumianek trzeba uważać, boo niektóre dzieci maja na niego uczulenie....mój mały mial tez uczulenie na bebilon pepti, na zwykły nie (mial chyba niesłusznie zdiagnozowana skaze białkową)
    • olusiaalex2 Re: Wysypka ?! 01.04.12, 21:26
      dołączam się do wypowiedzi poprzedniczek, że najprawdopodobniej to skaza. mój mały też miał. właśnie w okolicach 2 miesiąca mu wyszła. karmię piersią. przeszłam na bezmleczną. po 6 miesiącach diety, zaczęłam wprowadzać produkty mleczne i jest wszystko ok. także nie przejmuj się, skaza minie, wcześniej bądź później ale minie. a jeśli zastosujesz się do diety lub zaczniesz stosować pepti to po tygodniu krostek nie będzie. powodzenia!
      • ewczak6 Re: Wysypka ?! 01.04.12, 22:41
        Rzeczywiście wygląda na skazę sad poza dietą polecam kupić jakiś kremik do skóry atopowej np emolium krem specjalny, atoperal baby kremwink

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
        • 25marzka25 Re: Wysypka ?! 01.04.12, 23:18
          U mojego miesięcznego karmionego piersią też takie krostki się pojawiły.Smarowanie lipikarem ap(do skóry atopowej) się nie sprawdziło i lekarz kazał umyć buzie w krochmalu,jeszcze tego nie zrobiłam więc nie wiem czy pomoże.
          Napisz jak po wizycie u lekarza ?czy powiedział od czego i co zastosować?
          • mar.ta.pa Re: Wysypka ?! 02.04.12, 13:14
            Byłam dziś u pediatry . stwierdziła , że to nie skaza tylko mogą być początki łojotokowego zapalenia skóry przepisała maść robioną i mam ją smarować skórę na buzi . Pokazałam jej wysypkę na pupie w i okolicach odbytu stwierdziła , że to wygląda inaczej niż krosty na buzi i stwierdziła , że być może to jest od pieluchy (ostatnio zaczęłam nową paczkę ) Pupę mam wietrzyć i zmienić pieluchy . To wszystko zobaczymy jakie będą efekty . Mleka w żadnym wypadku nie mam zmieniać .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka