Dodaj do ulubionych

HIPP Bio Combiotic - przygotowanie mleka?

12.04.12, 11:54
Wczoraj kupiłam pierwszą puszkę dla mojego czteromiesięczniaka i przygotowałam jak zwykle inne mleka modyfikowane, dziecko zjadło, nie ulało, smakowało mu ale dziś zerknęłam na instrukcję przygotowania i jest nieco inna niż na innych mlekach. Najpierw wlewa się cześć wody w 50 stopniach, dodaje mleko, miesza, dolewa resztę wody, miesza znów i na koniec wszystko schładza. Czy tak właśnie szykujecie to mleko do podania waszym maluchom czy zwyczajnie - od razu odpowiednia ilość wody w temperaturze ok. 40 stopni do tego miarki mleka, wymieszanie i prosto do dzioba? Czy można tak czy potrzebny cały ten taniec kilkuetapowy z pudełka?
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: HIPP Bio Combiotic - przygotowanie mleka? 12.04.12, 11:58
      Kochana, a kto by się w to bawił...
      moja młoda nie zniesie nic co jest cieplejesze niż 30 st. ani obiad ani mleko, wiec ja jej podaje lekko ciepłą wodę, mleko, mieszam, 10 sekund i gotowe. nie bawię się w żadne takie.
      a widziałaś kiedyś etykietę bebiko? po pierwsze wyparzyć miarkę do mleka, potem resztę itp... zwariowałabym a głodne dziecko razem ze mną.
      • pola260 Re: HIPP Bio Combiotic - przygotowanie mleka? 12.04.12, 12:58
        No to dobrze bo ta procedura przygotowania mnie trochę przeraziła smile
        • spkasienka Re: HIPP Bio Combiotic - przygotowanie mleka? 12.04.12, 17:40
          Ja tez karmię tym mleczkiem i przygotowuję jak inne. Ja dodaję jeszcze nutriton i wszytko razem mieszam.
    • zona_mi pola260 12.04.12, 20:34
      Proszę zmniejszyć sygnaturkę do wysokości najwyżej czterech wersów.
      • pola260 Re: pola260 12.04.12, 22:59
        ok
        • pola260 Re: pola260 12.04.12, 22:59
          sorry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka