Dodaj do ulubionych

Powrót do pracy a cysio?

18.06.04, 22:42
Jak wyglądało u Was karmienie gdy musiałyście wracać do pracy? Mój Antoś
będzie miał 5 miesięcy i nie wiem co mu wprowadzać do jedzenia. Pracę mam od
domu oddaloną ok. 1 km, więc niania będzie przychodzić. Czy odciągać pokarm
czy te dwie półgodziny wystarczą małemu + coś jeszcze? No i aspekt psychiczny
rozstania z niuniem i zostawieniem go z nianią. Jak sobie radziłyście???
Obserwuj wątek
    • michal10 Re: Powrót do pracy a cysio? 19.06.04, 08:15
      Ja też wracałam do pracy gdy mój mały skończył 5 miesięcy. Miesiąc wcześniej kupiłam 20 butelek do karmienia i zaczęłam odciągać i zamrażać mleko. Tak że w momencie powrotu do pracy miałam uzbierany już spory zapas. Nie chciałam wprowadzac małemu wcześniej innych produktów,trzymając się zasady karmienia piersią do 6 m-ca. Z Michałkiem została moja mama więc nie przeżywałam żadnych stresów związanych z powrotem do pracy. Mały już wcześniej był przyzwyczajany do butelki. Pod koniec 5-go miesiąca zaczęłam stopniowo wprowadzać mu kaszę ryżową z jabłkami, jadł chętnie ale zaczął dostawać zaparć więc w pewnym momencie musiałam ją odstawić, później chciałam wprowadzić mu kaszę kukurydzianą (ale chyba po niej dostał wysypki)więc zamieniłam ją z kolei na kaszę Sinlac (podaję od niedawna). W między czasie wprowadziłam mu deserek z marchewką i jabłuszkiem i zaczęłam podawać zupki. Ale szczerze mówiąc mały przez prawie siedem miesięcy był głównie na moim mleku. Teraz ma 7,5 m-ca i dostaje raz dziennie deserek z marchewki i jabłuszka, kaszę Sinlac i zupkę, no i oczywiście moje mleko. Pozdrawiam Ewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka