Dodaj do ulubionych

Całoroczny wózek spacerowy

16.05.12, 09:52
Jaki poleciłybyście wózek spacerowy na cały rok? Właśnie zrobiliśmy papa quinny buzz i nie chcemy już więcej kubełka. Córka ma dopiero 4,5 m-ca i jeszcze jeździła w gondoli. Raz włożyłam ją w spacerówkę w domu dla spróbowania, i okazało się, że ona nie może mieć kubełkowego siedziska, ponieważ ulewa. Chciałabym już kupić spacerówkę, w której na razie mogłaby tylko leżeć, jak w gondoli. Czego oczekuję od wózka
- aby nie był drogi (cena do około 1000 zł)
- rozkładane siedzisko NA PŁASKO
- dosyć dobrze zakrywający daszek (przed wiatrem i słońcem)
- śpiworek i folia przeciwdeszczowa w komplecie
- dosyć duży kosz na zakupy ale niekoniecznie
- pompowane koła, może być, jak w quinny buzz 2 duże i 2 małe z przodu
- przekładane siedzisko - super, gdyby była przekładana rączka ale pewnie przy 2 mniejszych kółkach to niemożliwe
Narazie tylko to przychodzi mi do głowy. Jak myślicie, dostanę coś, co spełniałoby te wszystkie warunki w takiej cenie?? Czy możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 20:28
      forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
      tu ci szybciej doradza

od siebie polecam bj city mini. spelnia twoje wymagania.
      • spkasienka Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 21:48
        Tam na razie cisza. Ten wózek nie jest najgorszy ale na zimę za słaby.
    • lidek0 Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 20:45
      Poleciłabym Ci mutsy, ale cenowo odbiega od tego co chcesz wydać, dlatego pomyślałabym o taki: dino.sklep.pl/nowy/baby-boom-crv-ii-spacerowka-gondola-2012-gratis-huggies-newborn-p-13575.html dla mnie wózek powiniem mieć wszystkie koła duże, szczególnie zimą na śniegu to się sprawdza, te są skrętne więc jeszcze lepiej. Poza tym nie upierałabym się przy śpiworku w komplecie, one zazwyczaj są cienkie, kupiłabym /ja tak zrobiłam/ od razu znajwiększy i grubszy, nam starczał na sanki jak synek miał 3 latka
      • spkasienka Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 21:47
        Śpiworek akurat mam dodatkowywink
        Nad mutsy właśnie się zastanawiam dokładnie mutsy EVO ale chciałabym najpierw zobaczyć ten wózek...koła nie są pompowane.
        Jakby ktoś zakupił ten wózek, to bardzo proszę o info.
    • spkasienka Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 21:53
      Dziewczyny myślę, że coś takiego, jak ten
      allegro.pl/zebra-polska-spacerowka-super-jakosc-kolory-i2328272886.html
      ale z wyższej półki. Znacie? Czy może przesadzam i ten byłby ok? CZy ktoś zna tą firmę?
    • srebrno-listka Re: Całoroczny wózek spacerowy 16.05.12, 22:35
      Wchodzi w grę używany? Ja bym wybrała emmaljungę nitro city. Ma wszystko, czego potrzebujesz. Twoja córeczka jest jeszcze malutka, więc stawiałabym na wózek z dobra amortyzacja, mutsy, o którym wcześniej pisano jest twardy, a na dodatek spacerówka jest mała i szybko dzieć Ci z niej wyrośnie (budka nisko)
      • spkasienka Re: Całoroczny wózek spacerowy 17.05.12, 08:40
        Tak naprawdę wszystko może wchodzić w grę. W poniedziałek jadę do bobowózków i coś mam nadzieję tam wybrać.
        • mamabaka Re: Całoroczny wózek spacerowy 17.05.12, 08:59
          jak będziesz w sklepie popatrz na perperegro-uno ,moja jeżdzi w nim od noworodka teraz ma rok ,nowy kosztował 1200 zeta,z ochraniaczem ale bez spiworka,kosz duży ,buda niezła siedzisko pr\zekładane.
          • spkasienka Re: Całoroczny wózek spacerowy 17.05.12, 10:44
            Dziękuję, nie jest najgorszy ale wolałabym dołożyć i kupić np mutsy transporter. Po prostu nie w "tę deseń".
            • srebrno-listka Re: Całoroczny wózek spacerowy 17.05.12, 18:28
              Tylko transporter jest twardy. Lepiej chyba wybrać coś z lepsza amortyzacja i pompowanymi kołami - jeśli ma być całoroczny.
    • olusiaalex2 Re: Całoroczny wózek spacerowy 17.05.12, 11:43
      ja niedawno też szukałam spacerówki, ale dla 10-cio miesięczniaka. kryteria miałam podobne. tylko mój miał być też lekki. od razu Ci podpowiem, że wózków z przekładaną rączką jest mało, a jeśli się trafi to w instrukcji jest napisane, żeby podjeżdżając pod krawężnik w wersji z przełożoną rączką (twarz w twarz z dzieckiem) nie należy naciskać na rączkę, bo może się zlamać. i tu już wymiękłam. czyli jak podjechać? a co do dużego kosza, ponoć gabaryt kosza nie ma większego znaczenia, bo każdy z nich ma wytrzymałośc do 2-3kg. podpowiem jeszcze, że fajnie jest mieć regulowany podnóżek w spacerówce. a jeśli wybierzesz wózek z małym koszykiem, to warto wybrać taki z niepełną rączką 9tylko rączki jak przy parasolce), bo siaty można zaweisić na nich.
    • spkasienka Kupiłam 22.05.12, 13:18
      Chciałam na zakończenie tematu dodać, że wózek kupiłam. xlander xa

www.mamaija.pl/x-lander-xa-wozek-spacerowy,d1521.html

Pojechałam do sklepu zobaczyć z ciekawości mutsy transporter i za cenę 1250zł bez niczego w zestawie prócz śpiwora i bardzo się zdziwiłam. Stelaż jak dla mnie chiński plastik.

Teutonia - mało miejsca w spacerówce według mnie, choć wózki nawet nawet - jednak bałam się wydać znów tyle pieniędzy na wózek.

Kupiłam wózek, który znałam, tylko w nowej wersji.
      Spełnia wszystkie postawione przeze mnie wymagania poza przekładanym siedziskiem ale akurat tą niedogodność rozwiązuje wielka budka, która zdała egzamin już w pierwszym dniu chroniąc przed słońcem.
      Zapłaciłam 10% mniej od ceny z linka plus wszystkie akcesoria w tej cenie, a więc korzystnie.
      Wózek sprawia wrażenie ciężkiej landary ale tak nie jest, bardzo lekko się go prowadzi.
      Można wymieniać wiele plusów. W jednym zdaniu - dla mnie idealny. Kieszenie, kieszonki dla mnie super, bo zawsze wszystko mi gdzieś lata. Córka nie kisi się w gondoli, a może sobie leżeć tak samo na płasko. Z resztą nie będę wymieniać wszystkich plusów.
      Jeden minus, to parasolka, bo mimo różnych kombinacji nie udaje mi się jej zamontować tak, by po zwinięciu budki chroniła przed słońcem. Kombinowałam na różne sposoby, a i tak skończyło się na opuszczeniu budki i wszyscy byli zadowoleni.
      Więc jeśli ktoś nie ma, a chce dokupić oryginalny parasol (co prawda posiada specjalne dwa regulatory), a jeszcze nie ma, to w normalnej cenie 89zł niech lepiej sprawdzi, czy będzie rzeczywiście potrzebny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka