Dodaj do ulubionych

Biała kupka

26.06.12, 17:11
Hej! Mam do Was pytanie. Jesteśmy po pobycie w szpitalu z niewyjaśnioną biegunką i wymiotami, tzn. niewyjaśniona dlatego bo dwa razy robione badanie na rota i adeno (czy jakoś tak) wyszły ujemnie. Młody doszedł d siebie i byłby super bo apetyt mu dopisuje gdyby nie dzisiejsza kupa... sad Wczoraj jadł szpinak więc spodziewałam się zielonej kupy, a tymczasem część była biała, a część zielona, zapach bardzo kwaśny. I nie wiem co myśleć, bo w szpitalu wszystkie wyniki wyszły książkowe. Alat i Aspat też w normie, usg prawidłowe. Mocz ok, kupy na pasożyty mu nie badano. Powiedzcie co myślicie o tym, bo chcę poczekać jeszcze do czwartku i zobaczyć czy taka kupa się powtórzy ale nie wiem z drugiej strony czy powinnam czekać. Zadnych nowości pokarmowych nie było. Po wyjściu ze szpitala robił normalne kupki. Wczoraj jedynie zauważyłam w kupce takie białe drobinki jakby twarożek i nie wiem też czy to dobrze. Doradźcie coś proszę. Miał ktoś tak?
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Biała kupka 26.06.12, 17:14
      ja tak nie miałąm, ale słyszałam jedno - biała kupa to brak żółci. może oznaczac niedroznosc przewodów żółciowych, a może pewnie jeszcze wiele innych spraw. może zaburzenia wydzielania zółci.
      może idź do lekarza lepiej.
    • gemmi18 Re: Biała kupka 26.06.12, 17:38
      Ogólnie biała kupa to znak, że zahamowana jest produkcja żółci przez wątrobę. To żółć nadaje kupie taki a nie inny kolor. Być może coś jeszcze powoduje białą kupę, nie wiem, ale wykonałabym testy wątrobowe. Wcześniej oczywiście poszłabym do lekarza.
      Wizytę masz w czwartek, ale możesz zadzwonić do przychodni i poprosić lekarza o poradę, u nas tak się praktykuje.
    • marta-zs Re: Biała kupka 29.06.12, 22:03
      Brak zabarwienia może świadczyć o kłopotach z wątrobą lub drogami żółciowymi.
      Ale... moja córka kiedyś po ogórkowej tez zrobiła białą kupę, wtedy byłam przerażona,
      nigdy wiecej się to nie powtórzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka