rulsanka 31.07.12, 11:46 Ponieważ do tej pory czasem w panice wstaję do starszaka, by sprawdzić, czy oddycha (ma 4 lata) - dla drugiego dziecka planuję kupić monitor. Jaki polecacie, jestem całkiem zielona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kondolyza Re: Monitor oddechu, jaki? 31.07.12, 12:00 ja mam angelcare razem z nianią, to chyba typ ac 400 sie nazywa. plytki wkladasz pod materac. mozna uzywac samą nianię-ja obecnie (1,5 roku dziecko) juz przestalam uzywac monitora, wyjelam plytki, uzadzenie przestawilam na tryb samej niani. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: Monitor oddechu, jaki? 07.09.12, 13:48 tez taki mam i jestem bardzo zadowolona, odkąd dziecko skonczyło rok uzywam tylko niani Odpowiedz Link Zgłoś
kate302 Re: Monitor oddechu, jaki? 31.07.12, 13:05 ja równiez polecam angelcare, dwa dnie temu wyjęłam synkowi spod materaca płytki (rok i 4 miesiące) bo w rodzinie wkrótce pojawi się maluszek i pożyczyłam szwagrowi. Nie polecam natomist monitorów przypinanych do pieluchy, często się odpinają i dla dziecka które sie dopiero urodziło są duże i wydaje mi sie że moga dziecku przeszkadzać. To tak jak ty byś nosiła 15 centymetrowy gruby długopis przypiety do majtek . Odpowiedz Link Zgłoś
mfab83.hg Re: Monitor oddechu, jaki? 31.07.12, 13:15 my mamy Angelcare bez niańki i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: Monitor oddechu, jaki? 07.09.12, 13:50 tak tak, tez nie polecam przypinanych do pieluchy, musiałam sprzedac od razu po zakupie, bo przeszkadzał dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
ekg82 Re: Monitor oddechu, jaki? 31.07.12, 21:29 Angelcare bodajże 403, z nianią, kupiliśmy w prezencie rodzinie, gdzie urodził się wcześniak z problemami oddechowymi - urządzenie sprawdziło się wspaniale, tzn niestety kilka razy włączyło alarm w nocy (maluszek jest już starszakiem i jest ok) Ja też mam ten angelcare, na szczęście nigdy się nie włączył, teraz już wyjęłam płytki i używam tylko niani Odpowiedz Link Zgłoś
ironia-losu11 Re: Monitor oddechu, jaki? 31.07.12, 21:35 Mam Angelcare model 401 (niania + monitior) - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: Monitor oddechu, jaki? 01.08.12, 11:49 Ja polecam melise albo jakis nerwosol przed snem .. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_mela Re: Monitor oddechu, jaki? 06.08.12, 17:42 Żaden. Monitor oddechu ma jedynie sens jeżeli urodzisz wcześniaka i zalecą Ci używanie go już w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: Monitor oddechu, jaki? 08.08.12, 14:18 Ja mam Angelcare ac 401 (monitor+niania), ale są też same monitory. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_mela Re: Monitor oddechu, jaki? 08.08.12, 14:24 ten cały post to jakaś reklama Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: Monitor oddechu, jaki? 14.08.12, 12:28 żadna reklama po prostu akurat ten jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Monitor oddechu, jaki? 13.08.12, 12:45 Nie chodzi o to, czy obiektywnie ma to sens, czy nie, chodzi wyłącznie o mój w miarę spokojny sen. Ze starszym synem miałam dużo stresu, potrafił spać tylko na brzuchu. Ciągle sprawdzałam czy żyje i tak mi zostało. Parę razy szarpałam go w panice, bo nie widać było, że oddycha, a on dłuższą chwilę się nie budził. To było okropne. Teoretycznie nie trzeba było używać monitora, nie było wskazań. A jak miał rok, badała go laryngolog i pyta się - nie miał bezdechów? Bo coś tam w budowie gardła czy nosa wskazywało na taką możliwość. Aha. Ja raczej chcę monitor montowany do pieluszki, a nie pod materac. Nie chcę, by wyło jak wyjmę dziecko z łóżeczka. Poza tym istnieje możliwość, że młode będzie spało z rodzicami. I co wtedy? Działa taki monitor do pieluszki czy łapie oddechy dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
dede124 Re: Monitor oddechu, jaki? 13.08.12, 15:47 Jakikolwiek monitor oddechu nic nie da jesli dziecko nie bedzie spalo samo. Tak naprawde monitor oddechu nie monitoruje oddechu tylko ruch. Jesli dziecko przestanie oddychac (a wiec sie ruszac) to monitor po kilku/kilkunastu sekundach wlacza alarm. Jesli dziecko bedzie spalo w jednym lozku z Wami - monitor bedzie wykrywal Wasz ruch (kazdy sie troche wierci i oddycha a spiac na jednym materacu to wystarczy) i nawet jesli dziecko przestanie oddychac monitor taki przed niczym nie ostrzeze! Odpowiedz Link Zgłoś
maggieeee Re: rulsanka 13.08.12, 16:52 jesli jestes zainteresowana. mam zupelnie nieuzywany monitor snuza halo odsprzedam w dobrej cenie chcialam w tym tygodniu wystawic na allegro. jezeli jestes zainteresowana napisz na mojego gazetowego maila Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: Monitor oddechu, jaki? 07.09.12, 13:53 ale jak do poduszki? mój na przykład nienawidzi poduszek; jak wyjmujesz dziecko wyłaczasz monitor i tyle, zajmuje to sekunde, a jak to sie sprawdza na łózku z rodzicami to nie wiem, moim zdaniem wcale bo monitor bedzie reagował na ruch rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Monitor oddechu, jaki? 13.08.12, 17:44 Miałam angel care, monitor plus niania. Niezawodny. Niani uzywam do dzis (syn prawie 3 lata). Wierze że monitor raz uratował zycie mojemu dziecku....Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agont8 Re: Monitor oddechu, jaki? 07.09.12, 11:44 Ja ma angelcare Ac300, nie wiem czy najlepszy ale na pewno najpopularniejszy, kupiłam używany za 150 zł i jestem super zadowolona. A potrzebowałam go dlatego, że mój niemowlak śpi na brzuchu i to w osobnym pokoju - w dzień monitor sobie pika a ja nie chodzę jak głupia co 10 min sprawdzać czy oddycha, w nocy też jak się budzę (8 tyg dziecko śpi 9 h w nocy) to widzę światełko i jestem spokojna - chociaż i tak na razie chodzę 2-3 razy w nocy sprawdzać czy nie za zimno itp Minus jest taki że to urządzenie "na kabel" i żeby widzieć światełko w nocy w sypialni muszę używać przedłużacza do kabelka. Nie wiem czy są monitory bezprzewodowe (żeby było widać migające światełko w innym pokoju)? Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: Monitor oddechu, jaki? 07.09.12, 13:54 ale jakie swiatełko? to on jest bez niani tak? bo mój angelcare ma wszystko w niani a baza jest w pokoju dziecka Odpowiedz Link Zgłoś