Dodaj do ulubionych

wyprawka zimowa

12.09.12, 11:55

Witam,

moja córcia w grudniu skończy 4 miesiące. chciałabym zacząć kompletować wyprawkę zimową. bodziaki, pajace mam. co powinnam kupić żeby nie zaskoczyła nas zima? dodam, że nie wiem czy młoda będzie jeszcze jeździła w gondoli czy też przesiądzie się do spaceróki.

dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • julci3k Re: wyprawka zimowa 12.09.12, 14:05
      swetry/bluze
      spodnie
      rajstopy
      grube skarpety
      kombinezon z nozkami
      czapka
      rekawiczki
      gruby koc
      szalik albo cos pod szyje
      • julci3k Re: wyprawka zimowa 12.09.12, 14:06
        jak sie bedzie miescila w gondole to lepiej na zime, bo bedzie cieplej, no i bedzie zabezpieczona przed sniegem itd
      • ewa17 Re: wyprawka zimowa 12.09.12, 19:41
        ja do tego wszystkie co wyżej dodam jeszcze.... krem ochronny na zimę na buźkę, jeśli masz chłodno w domu to może jakiś śpiworek do spania dal maluszka, w okresie grzewczym warto również zainwestować w nawilżacz powietrza i zimowe opony w wózku wink Pozdrawiam
      • muza24 Re: wyprawka zimowa 14.09.12, 10:31

pytanie praktyczne:
        1. rajstopy są niezbędne? jeżeli założe córci pajaca+spodenki+ciepły kocyk+kombiezon (przy dużych mrozach)

2. czy przydaje się zimowy śpiworek do wózka?

dzięki za podpowiedzi
        • aleksandra1357 Re: wyprawka zimowa 14.09.12, 23:04
          muza24 napisała:

>
          > pytanie praktyczne:
          > 1. rajstopy są niezbędne? jeżeli założe córci pajaca+spodenki+ciepły kocyk+komb
          > iezon (przy dużych mrozach)

Pajac + spodenki + kombinezon + kocyk = dziecko nie może się ruszyć. Ja pod kombinezon wkładałam same rajstopy. Dziecko ok. 5-6 miesiąca robi się zwykle tak ruchliwe, że rajstopy są praktyczniejsze niż śpiochy czy spodnie - dziecko czołga się, raczkuje itd. Tak więc nie kupuj pajaców na kilka miesięcy w przód, bo wtedy zwykle wystarcza już kilka pajaców tylko do spania.

> 2. czy przydaje się zimowy śpiworek do wózka?

Bardzo się przydaje. Jak jest mróz, to kocyk czy kombinezon nie wystarczą, bo dziecko siedzi w wózku i się nie rusza, więc łatwo przemarza. Dobry śpiworek to podstawa. Co prawda w gondoli sprawdzi się i koc, ale w spacerówce to na pewno śpiworek.
          Kombinezon najlepiej jednoczęściowy z zakrytymi stópkami i możliwością zakrycia rączek - ubieranie jest o wiele prostsze. I z dwoma suwakami. H&M takie robi(ł).
    • nowa-mama0 Re: wyprawka zimowa 12.09.12, 19:58
      te same bodziaki, te same pajace
      na zime to ewentualnie czapka, rękawiczki-łapki, kombinezon, śpiwór do wózka
    • miceli Re: wyprawka zimowa 14.09.12, 11:57
      Dla mnie rajstopy były wygodniejsze. Śpiochy koło 5-6 miesiąca zakładałam już tylko do spania. Na wyjście rajtki, getry albo cienkie spodnie, bodziak i w zależności od temp grubszy, cieńszy kombinezon. Bliżej wiosny wolałam już nawet kurtkę i ciepłe ogrodniczki. Zobaczysz jak dziecko się zmienia i co tobie jest wygodniej i szybciej zakładać na maludę.
    • lidek0 Re: wyprawka zimowa 14.09.12, 20:43
      Kombinezon jednoczęściowy /najpraktyczniejszy/ z bucikami w komplecie, śpiwór do wózka, zamiast szalika lepiej sprawdza się kominiarka lub www.webkupiec.pl/a/lista_produktow/idx/6030400/mot/Zimowe/lista_produktow.htm, ja przy rajstopkach bym się nie upierała, pajac i spodnei od kombinezonu wystarczą /bo dziecko jest w wózku przykryte/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka