sirod78 07.07.04, 15:36 Dziś zakupiłam wode koperkową jak ją stosowałyście, czy zgodnie z zaleceniem jak na opakowaniu , czyli 6 razy na dobe??? Zaznaczam że karmie piersoią, dziękuje z góry za odpowiedż, pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werata + jeszcze 1 pytanko... 07.07.04, 16:04 ...czy sa jakies skutki uboczne/niepozadane stosowania tego dlugotrwale (czyli tak dlugo, jak dziecko ma kolki czyli ok.3 m-cy?) ? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.k Re: + jeszcze 1 pytanko... 07.07.04, 19:40 Ja dawałam małej łyżeczkę jak dostawała kolki, zazwyczaj wystarczało, kolka mijała po krótkim czsie. Nie wiem jak jest kiedy się daje więcej przez dłuższy czs, sama stosowałam sporadycznie(mała żadko miała kolki), ale z tego co wiem to nie nie powinno zaszkodzić ale jak z wszystkim u maluszków trzeba je obserwować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: GRIPE WATER- jak stosowałyście???? 07.07.04, 21:48 Ja zaczęłam stosować kiedy mała miała 3 tyg. , bo wtedy zaczęły się uporczywe kolki. Podawałam w strzykawce 2 ml tuż przed każdym karmieniem ( też karmiłam piersią). Kolki jak się pojawiły tak zniknęły. Wobec takiego cudu , stosowałam ten specyfik do 4 m-ca. Zużyłam chyba z 3 butelki. Uważam ,że jest rewelacyjny! O wiele lepszy od herbatki koperkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
doklina Re: GRIPE WATER- jak stosowałyście???? 07.07.04, 23:25 Moja mała ma 3,5 miesiąca. Gripe water stosowałam do 3 miesiąca, a zaczęłam jak mała miała 4 tygodnie. Dawałam różnie początkowo 6 razy na dobę,później przed każdym karmieniem, a pod koniec tylko jak mała dostawała kolkę. W tej chwili już nie stosuję, a skutków ubocznych nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś