akinow51 09.07.04, 14:47 Na klatce mojego synka pojawiły się małe wypukłe krosteczki. Czy to są potówki ? A może uczulenie? Jeżeli potówki to jak się ich pozbyć?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asialc1 Re: Potówki?? 09.07.04, 15:22 Witam Gdy moja córcia dostała potówek to po prostu zaczełam Ją lżej ubierać i od razu zeszły. Niczym nie smarowałam. U nas nie było takiej potrzeby. A jesli podejrzewasz uczulenie to skontaktuj się z pediatrą. Moja Natunia też miała, ale dotykowe. Takie nie wielkie krosteczki. Była troszkę za ciepło ubrana, zgrzała się i obtarła skórkę ubrankiem. Na szczęście było to tylko raz, zresztą tak samo jak potówki. Każda z nas dopiero się wszystkiego uczy Pozdrawiam Asia Moja ukochana Natalka www.cichocki.net forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12524339 Odpowiedz Link Zgłoś
vonda1 Re: Potówki?? 09.07.04, 16:00 Kiedy mój syn dostał potówek na całym brzuszku i pleckach, podejrzewałam wszystko tj. uczulenie albo chorobę zakaźną (przewrazliwiona matka !!!) wystarczyło jednak trochę małego "powietrzyć" i oczywiście zwracać uwagę żeby ubranka były ze 100% bawełny i samo przeszło. Uważaj szczególnie na ubranka z tzw. weluru (misia), ładne ale to sama sztuczyzna oraz na bawełniane ubranka ze ściągaczami z dodatkiem włókien sztucznych (też często pojawiają się potówki wokół szyi) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmina Re: Potówki?? 09.07.04, 16:43 Potowki trzeba wysuszac. Oprocz tego co powiedziane wyzej-pomoze kapiel z kilkoma krysztalkami nadmanganianu potasu lub w krochmalu. Odpowiedz Link Zgłoś