Dodaj do ulubionych

Pępkowe/BabyShower

24.01.13, 12:39
Dziewczyny, ide w sobote na pępkowe/babyshower czy jak to tam sie nazywa i chcialam zrobić prezent przydatny przyszłej mamie. Pomysłalałm o takim zestawie: body, czapeczka, rekawiczki, skarpetki, 2x śliniaczek, śpioszki, kocyk i takie drugie body. Zestaw kosztuje w promocji 75 zł niecałe a widać z dobrej bawełenki. Firma bliżej nieznana bo Bruin. Myślicie, że to dobra cena?
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Pępkowe/BabyShower 24.01.13, 14:10
      Na pomysł z czapeczką wpadają totalnie wszyscy chyba wink A śliniaczków niektórzy w ogóle nie używają. Ja mam tony i jednych i drugich, walają się wszędzie. O, i rękawiczek też. Ani razu małej nie założyłam. Kocyki to pewnie też (przyszli?) dziadkowie nakupują itp.

Raczej kup np 3 pak bodziaków na zaś, rozmiar większych, czyli np na 2-4 lub 3 miesiące. Mama będzie miała pojęcie, jak jej dziecko szybko rośnie, a nie będzie musiała natychmiast latać do sklepu.
      W Tesco są śliczne ubranka wbrew pozorom. Nie tylko różowe i niebieskie wink
      • aleksandrajurek Re: Pępkowe/BabyShower 24.01.13, 16:56
        Zgodze sie z poprzedniczna, body beda bardziej praktyczniejsze. Kup wieksze np moj synek po urodzeniu nosil ciuszki 62, niby 3250g ale byl dlugi. Ja bylam bardzo zadowolona ze spodenek/spioszkow z H&M, to byl 2-pak, dostalam je zaraz po urodzeniu, to byl rozmiar na wiek 3-6 mies. Uzywamy ich od urodzenia do dzis (ma 5 mies), sa cieplutkie i maja takie wywijane mieciutkie mankiety na nodawkach i w pasie. Na poczatku wywijalam mankiety, pozniej przestalam ("spodnie rosly z maluszkiem"). Nadostawalam jeansow, koszul i co z tego...wszystko sztywne i niewygodne dla maluszka, uwierz nawet nie zalozylam raz, no i wyrosl.
    • lidek0 Re: Pępkowe/BabyShower 24.01.13, 17:47
      Baby shower to nie to samo co pępkowe. Poza tym czemu nie zapytasz przyszłej mamy? Skąd my mamy wiedzieć co by jej odpowiadało? Jednej mamie pasuje czapeczka a dla innej będny wydatek, a kupować tylko dlatego, że jakiś zestaw i to w promocji jest to dla mnie totalny bezsens.
      • maddlenel Re: Pępkowe/BabyShower 24.01.13, 18:18
        Wg mnie cena ok. I zestaw tez . Napewno sie przyda

lidek0 napisała:

> Baby shower to nie to samo co pępkowe. Poza tym czemu nie zapytasz przyszłej ma
        > my? Skąd my mamy wiedzieć co by jej odpowiadało?

Po co sie czepiasz dziewczyny? Pytanie brzmialo "czy cena ok" a nie " czy sie przyda".
    • arya82 Re: Pępkowe/BabyShower 24.01.13, 18:02
      Cena chyba spoko, tylko sprawdz czy dobrej jakosci bawelna. Do soboty malo czasu i pewnie nie masz juz czasu szukac niczego innego
      Nie wiem co sie dziewczyny czepiaja, to tez jest praktyczny prezent.
    • kfffiatek Re: Pępkowe/BabyShower 25.01.13, 08:48
      W takiej cenie to ja bym jej kupiła kosz na pieluchy wink Wbrew pozorom bardzo praktyczna rzecz, jeśli nie chcesz codziennie śmieci wyrzucać.
    • aaaniula Re: Pępkowe/BabyShower 25.01.13, 09:28
      A jak dla mnie to ten zewstaw jest dziwnie tani. Zaczy bardzo dużo rzeczy jak na taką stawkę... Ja bym raczej kupiła jakiś bodziaki lub śpiochy na rozmiar w górę, albo zapytała przyszłej mamy czego jej brakuje...
      • granulka_3686 Re: Pępkowe/BabyShower 25.01.13, 11:02
        Ten zestaw wydawał się sensowny, ale skoro mówicie ze ani tych rekawiczek ani czapeczek sie nie uzywa to faktycznie moze sie walac, a jak pieluchy i bodziadki to moze taki tort z tego zrobie, robiła któraś z Was? Jakoś fajnie zeby to zapakować, bo tak poprostu dać to tak mało atrakcyjnie chyba
        • pikadooor Re: Pępkowe/BabyShower 02.04.13, 10:29
          Na moim Baby Shower najbardziej mi się podobał prezent od siostry, pieluszki, kocyk i ubranka poskładane tak, że wyszedł z tego tortsmile Do tego taka ramka z masą, gdzie potem odcisnęłam stópkę i rączkę mojego maleństwasmile
          • kacha290 Re: Pępkowe/BabyShower 04.04.13, 19:36
            allegro.pl/listing/user.php?us_id=26626227 Polecam super prezenty baby shower i nie tylkosmile
    • kopiko-lol Re: Pępkowe/BabyShower 08.08.13, 12:49
      ubranka.... dostalam ich tyle ze mala polowy ich nie ubrala. Jeśli już to rozmiar 72, na pózniej. Ja osobiście cieszylam sie najbardziej z zestawu do jedzenia. Prezent przyszłościowy. Canpol.
      takia; allegro.pl/zestaw-obiadowy-miseczka-sztucce-kubek-canpol-i3426057178.html jak wdać nawet nie jest drogi.
      • kopiko-lol Re: Pępkowe/BabyShower 08.08.13, 12:50
        ojj to stary watek smile zgapilam sie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka