kamilka1979 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 08:56 Bartuś,Mateusz,Igor,Wiktor,Damian,Arkadiusz,Krzysio.Ja wybrałam Bartusia!!!Ma teraz 10 tygodni.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milena_w Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 08:57 tutaj masz bazę imion kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,54922,2082000.html Odpowiedz Link Zgłoś
johana26 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:04 witaj, mie sie strasznie podobal Kajetan, ale mezowi nie bardzo. inne moje propozycje: Julian (mial byc, ale okazalo sie ze jest Gabrysia), Bruno, Roch, Iwo, Franciszek...no i Jakub oczywiscie Pozdrawiam A to moja Gabrysia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14347791 Odpowiedz Link Zgłoś
edyta76 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:14 witaj . dla mnie bardzo bodoba sie imie MICHAŁ i dlatego nazwalam tak swojego synka .ladne jest tez imie BARTEK Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaimarcin Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:21 Ja dalam na imie Szymon. Podoba mi sie tez Krystian. Odpowiedz Link Zgłoś
maga9 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:32 Dla chlopca mielismy trzy typy - Franciszek lub Julian lub Wojciech, a mamy dziewuszke. Odpowiedz Link Zgłoś
angelakok Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:42 Nasz synek ma na imie Jonathan. Podoba mi sie tez Dominik, Krzys, Lukasz, Kacper. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:46 Mnie sę podobają takie zwyczajne: Michał, Paweł, Marek, Darek, Krzysiek, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka34 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 23:57 Dyrgosia, ja mam wśród synków i Michała, i Pawła, i Marka Odpowiedz Link Zgłoś
flimoni Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 09:50 a moze: Mikolaj, Marcel, Logan Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 10:06 Nie to ladne, co ladne, tylko co sie Tobie podoba i koniec. Ja moge Ci zaproponowac imiona ladne w moim mniemaniu, a dla Ciebie beda one okropne. Najlepiej popatrz sobie na stronie www.skarbczyk.com/ - tam na pewno znajdziesz cos, co bedzie Ci sie podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 14:38 Jak nie mozesz sie zdecydowac, to moze nie samo imie ale jego znaczenie odegra tu wieksza role. Musisz tez zastanowic sie o konsekwencjach na przyszlosc, teraz bardziej Ci zalezy zeby imie bylo ladne i fajnie sie zdrabnialo, ale jak syn bedzie dorosly, skonczy studia i przykladowo zostanie lekarzem czy adwkokatem nie bedzie go nikt przeciez nazywal Kubus czy Olis, tylko Pan Kuba, Pan Andrzej, Doktor Piotr itp. itd. Imie powinno byc nie tylko ladne, bo to pojecie wzgledne przeciez, ale tez miec jakies znaczenie dla przykladu najprostsze po dziadkach, to pewnego rodzaju szacunek oddany przodkom, od wiekow takimi wzgledami kieruja sie ludzie, nawet Ci z rodow krolewskich. Nasz starszy syn dla przykladu ma imie Gabriel po prababci Gabrieli, ktora uwielbia cala rodzina. Usiadz z mezem i poszperajcie w internecie, jest duzo polskich, pieknych imion. Mi sie od zawsze podobaly mieskie imiona dlugie jak Maksymilian (Kolbe), Aleksander, Krystian, Euzebiusz, ale to moj gust, kazdy ma przeciez inny. PZDR, Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 14:43 Witaj! Ja też miałam ten problem, zwłaszcza, że miała być dziewczynka - Julia. Pozostał Juliusz - Julek, Julenio, Julcio, Julik, Juluś, Juliś, Żulik i inne odmiany. Może i Tobie się spodoba? Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
agula12 Re: potrzebuje imienia dla chłopca 23.07.04, 20:48 Mój starzy synek ma na imię Mikołaj a młodszy Franciszek. Od zawsze podobało mi sie imie Antoni ale mój mąż nie chciał nawet o nim słyszeć . Wybór jest trudny a często dopiero po porodzie kiedy to zobaczysz dzidziusia stwierdzisz że te a nie inne imie pasuje do niego jak ulał . Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Zgłoś