stokrotka_beauty 30.11.13, 19:38 mały ma rozwolnienie. Chyba 5 tki idą nasz krem przestał sobie radzić z odparzeniem. Co sądzicie o rumianku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 19:40 rumianek lubi uczulac, wiec ostroznie. najlepiej zasyp po prostu maka ziemniaczana, bez zadnego kremu. i wykap w krochmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 19:53 młody nie jest uczulony na rumianek. Jak robisz tą kąpiel w krochmalu? Dzięki za odzew szybki. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 19:58 tfu, zle napisalam nie tyle uczula, co podraznia. kapiel - gotuje normalnie krochmal, jak kisiel. do wrzatku wlewam rozrobiona make ziemniaczana w zimnej wodzie, gotuje chwile i do wanny. dopuszczam wody zeby temp byla ok i wrzucam odparzony tylek niech sie pomoczy, myje normalnie i wsio. i pozniej w pampersa pol kilo maki proporcje mam na oko ok 0,5 l wody gotuje w ok 0,5 l zimnej wody rozrabiam 4 lyzki maki ziemniaczanej Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 20:09 Dzięki. Myślę, że innym mamom ten przepis też się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
momoneymoproblems Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 22:24 rumianek dobry na odparzenia ale wspomagająco, z ziół polecam też korę dębu. Krem jakiś musi być- polecam alantan plus grubo smarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 22:27 nie musi byc. moze, ale nie musi. ja z kazdego powazniejeszego odparzenia wyprowadzalam maka ziemniaczana. bez kremow. oczywiscie, nie w kazdym przypadku zadziala, ale moze sie okazac, ze krem nie jest konieczny Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 22:47 Moje dzieci raz miały odparzenie i niestety pomogła tylko maść pośladkowa przepisana przez lekarza. Mąka ziemniaczana, hmm moja mama też poleca bo stosowała także to stara metoda, ale zastanawiam się czy puder dostępny w sklepach nie byłby skuteczniejszy? No i jeśli się posypie taką mąką pupę dziecka to czy po chwili jak się założy pampersa a dziecko się zsiusia to czy ta mąka połączona z moczem nie będzie tworzyła na pupie nieprzyjemnej mazi? Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Rumianek + odparzenia 30.11.13, 22:50 puder ma cala mase chemii dodanej. nie robi sie maz ani klucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Rumianek + odparzenia 01.12.13, 01:58 może sprobuj zasypke zamiast kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Rumianek + odparzenia 01.12.13, 11:04 Wczoraj jednak zastosowałam rumianek i krem nasz nivea do pupy i jest o niebo lepiej. Dziś jeszcze do tego wykąpię w tym kiślu, co murwa przepis podała . Tak BTW, czy przy piątkach może być rozwolnienie, ale bez bólu zębów? Może to rozwolnienie poprzedzać etap wyrzynania się zębów? Już się zastanawiam czy to grzyby, czy zęby. Młody pogodny, nawet je dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś