Dodaj do ulubionych

poduszka dla niemowlaka

18.12.13, 21:56
Od kiedy mozna dac niemowlakowi poduche. Generalnie wiem, ze dziecko powinno o nia samo poprosic, tyle ze corka (11 msc) jak ma cos pod glowa to spi duzo lepiej. Mala spi ze mna, od sciany (dluzsza czesc lozka) mamy zwinieta koldre jest ona nieco wyzej od materaca i corka co noc tak sie ustawia zeby wlasnie glowe miec na tej koldrze. Nie wiem czy to jest zdrowe dla dziecka w tym wieku.
Jestem gotowa wywalic ta koldre (tyle ze bedzie uderzac wtedy glowa w sciane).

co radzicie?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: poduszka dla niemowlaka 18.12.13, 23:01
      Z synem nie pamiętam jak było; córka dostała swojego jaśka, najbardziej płaskiego, jaki był w całym domu, kiedy zauważyłam, że precyzyjnie przemieszcza się po to, żeby uwalić się na MOIM jaśku. Na moje oko, młodsza była niż twoja.
    • ashraf Re: poduszka dla niemowlaka 18.12.13, 23:35
      Na początku wiadomo - nie wolno. U tak dużego dziecka nie trzeba, ale można. Mój ma swojego małego jaśka, którego pokazała mu kiedyś moja mama i od tej pory jest w nim zakochany - nie ma innej opcji na zaśnięcie niż poduszka + miś smile
      • kopiko-lol Re: poduszka dla niemowlaka 19.12.13, 21:27
        ashraf napisała:

> U tak dużego dziecka ...

Kurcze, to ona jest juz duza? big_grin a mi taka kruszynka sie wydaje smile
        Ile ma Twoje dziecko? tzn od kiedy spi na tej podusi? smile
        • ashraf Re: poduszka dla niemowlaka 19.12.13, 23:41
          Ja mam blisko dziesięciomiesięcznego, 11 kg kolosa smile Także malutki to on nie jest wink A na jaśku śpi chyba od dwóch miesięcy, nie pamiętam dokładnie...
    • neffi79 Re: poduszka dla niemowlaka 19.12.13, 13:53
      moja śpi bez poduszki.
      starsza dostała poduszkę tak około 2 rż
      • mamatomika Re: poduszka dla niemowlaka 22.12.13, 19:33
        Moj syn 1,5 spi bez poduszki, corka 4 ma poduszke tak od roku.
    • ankamodr Re: poduszka dla niemowlaka 28.12.13, 21:47
      Nie wieże, jak to czytamsmile. Moj syna ma 5 miesiący i od ponad miesiąca ma swoją poduszkęsmile. Jak jej nie miał wił się po łóżeczku, jak tylko kupiłam mu jaśka i niebo lepiejsmile
      • moniaak27 Re: poduszka dla niemowlaka 04.01.14, 19:15
        A co w tym do nie uwierzenia? Większość niemowlat w Twoim przypadku 4 miesiące nie umie się jeszcze przewrócic na plecy samodzielnie i poduszką miękka może spowodować przyduszenie. A co będzie jak w nocy maluch się obróci na brzuch buzka w poduszke a Ty nie usłyszysz? Dlatego nie powinno sie stosować u takich malcow poduszek nie wspominajac o małym kręgosłupie.
    • aniaurszula Re: poduszka dla niemowlaka 03.01.14, 18:53
      moje od urodzenia spaly na poduszkach,na poczatku takie z gabki w ksztalcie klina, potem plaska poduszka. starsza miala jaska bez ktorego nie umiala usnac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka