Dodaj do ulubionych

Ciągnie się za ucho

17.05.14, 20:37
Moja półroczna córeczka od 5 dni zawsze wieczorem kiedy ją karmię ciągnie się za ucho za małżowinę . I zachodzę w głowę dlaczego tak się zachowuje . Wiem że przy ząbkowaniu dziecko tak robi ale ząb ( czwarty ) już się wyrżnął i jak na razie nic więcej nie widać . Trochę mnie to niepokoi . W czwartek idę na szczepienie , czy w przychodni doktor może w razie czego sprawdzić czy coś z uchem nie tak ?
Obserwuj wątek
    • boozias Re: Ciągnie się za ucho 17.05.14, 21:46
      To tak jak mój syn, za 4 dni kończy 7 m-cy i też od jakiegoś tygodnia ciągnie się za ucho i sobie w nim "dłubie", myślalam że to taki nawyk, bo np w ciągu dnia podczas karmienia bawi się stopami smile ale moźe faktycznie jest w tym jakieś "drugie dno"
      • marcowa_aprilla Re: Ciągnie się za ucho 17.05.14, 22:06
        dzieci czesto ciągną się za ucho jak są śpiące
    • tankky Re: Ciągnie się za ucho 18.05.14, 12:07
      Mój synek tak robił w tym samym wieku jak odkrył, że ma uszy. Potem odkrył, że ma siusiaka i jest to samo wink
      • joanmary Re: Ciągnie się za ucho 18.05.14, 19:48
        Wielkie dzięki ulżyło mi trochę
    • piksi9 Re: Ciągnie się za ucho 18.05.14, 21:41
      U nas tak samo, z przerwami od około 3 miesiąca. Teraz kończy 7 i znowu się zaczęło. Wczoraj tak mocno się podrapała, że aż strupek powstał. Zębów nie widać.
    • kasia_anna_21 Re: Ciągnie się za ucho 22.05.14, 12:13
      Mój synek też tak miał od niepamiętnych czasów. Martwiłam się,ale jego to chyba uspokajalo. Teraz (dzisiaj akurat kończy 15 mc) grzebie sobie w uszach,czasami w obu naraz smile i koniecznie musi podlubac wszystkim którzy akurat się w domu smile wiadomo,sprawdzić nie zaszkodzi ,ale jeśli np nie płacze to myślę ,że to takie poznawanie swojego ciała,wczesniej nie wiedziała ,że ma uszka,teraz dotyka co to tam jest smile
    • az-82 Re: Ciągnie się za ucho 22.05.14, 12:19
      Nie przejmuj się, gdyby coś jej dolegało, to robiłaby to często, a nie tylko przy karmieniu. Poza tym może też się ciągnąć w ciągu dnia, nawet bardzo często, jak właśnie odkryje, że ma uszy. Moja tak robiła. Spytałam pediatry i powiedział, że jeśli nie ma absolutnie żadnych oznak choroby, to się nie przejmować, że najczęściej przy zapaleniu ucha jest duuży płacz, a jak dziecko pogodne, je, śpi, bawi się, nie płacze, to się nie przejmować.
    • ladnyusmiech Re: Ciągnie się za ucho 22.05.14, 22:48
      Moje się drapie - im głębiej się uda tym lepiej smile Jesteśmy po wizycie u laryngologa. Uszy zdrowe. Może swędzą, sobie patyczkiem wyczyszczę, dziecku nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka