czarnauk 21.08.04, 20:08 moja córcia ma 10,5m i na kolację daję jej kaszki ryżowe na wodzie ale już jej sie znudziły poradźcie co dawać w zamian (bez mleka), bo nie mam pojęcia jak karmić malutką dzięki :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elgosia Re: ...kolacja... 21.08.04, 21:09 Może budyń (tzw kisiel mleczny), ryż z owocami albo kaszke kukurydzianą z owocami. Możesz też spróbować dać kanapki z pastą mięsno - warzywną (czyli gęstą papka bez przypraw)+ soczek lub herbatką. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_bak1 Re: ...kolacja... 23.08.04, 00:09 Ja, mimo, że dokarmiam Małą piersią (10mcy), kaszki ryżowe (na zmianę dwa smaki) podaję na tzw śniadanie przed południowym spaniem, na noc natomiast wprowadziłam jej kaszkę mleczno-ryżową. MA dośc ciekawy smak, moja Madzia zaczyna ją powoli akceptować. Ale podaję jej także co jakiś czas bułkę z masłem lub serkiem topionym, jogurt lub twarożek (uwielbia danonki), makaron z masłem i gotowanymi warzywami (oczywiście poza standardową zupką z mięskiem lub żółtkiem), ale i tak nasz Maluch preferuje dorosłe jedzenie i myślę, że już niedługo przestanę jej oddzielnie gotować Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: ...kolacja... 23.08.04, 06:39 no własnie! moja mała je prawie wszystko co my z mężem (w granicach rozsądku) tyle tylko że nie mam koncepcji co dawać jej na kolację bo: - kaszki ryżowe już jej sie znudziły - mleczno - ryżowych nie lubi - nie ma jeszcze zębów i nie przełknie niczego co ma jakieś grudki - serków nie daję na kolację bo są przekąskami w ciągu dnia koniec :o) Odpowiedz Link Zgłoś