Dodaj do ulubionych

Jutro podcinamy wędzidełko

01.06.14, 06:56
Wszyscy zgodnym chórem zapewniają mnie, że nie będzie go to bolało i ja nawet wierzę.

Tylko tak się zastanawiam, jak oni go skłonią do otwarcia ust, gdyby zdecydował, że nie chce? Facet ma dwa tygodnie z małym haczykiem.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Jutro podcinamy wędzidełko 01.06.14, 07:07
      nie bedzie smile

a jak skłonią to juz nie wiem.
    • mamcia2014 Re: Jutro podcinamy wędzidełko 01.06.14, 08:55
      pamietaj, że podcinanie wędzidełka nie kończy twojej pracy.... Trzeba potem ,,ćwiczyć".
      • kondolyza Re: Jutro podcinamy wędzidełko 01.06.14, 13:18
        moj miał podcięte w narkozie, przy okazji innego zabiegu.
        tydzien po zabiegu zaczęłam z nim ćwiczyć wg zaleceń logopedy, przed jedzeniem, 2-3 razy dziennie.
        miesiąc po zaczął po prostu gadaćsmile czyli zabieg dał efektsmile
    • lidek0 Re: Jutro podcinamy wędzidełko 01.06.14, 15:34
      A ćwiczenia nie pomogłyby?
    • mruwa9 Re: Jutro podcinamy wędzidełko 01.06.14, 23:32
      2 tygodnie? Bulka z maslem. Chwyca jezyk przez gazik, uniosa, ciachna nozyczkami, gotowe. Piers na pocieszenie. Idziecie do domu.
      Samo ssanie piersi stanowi wystarczajaca gimnastyke. Nic wiecej robic nie trzeba.
      • asia_i_p Re: Jutro podcinamy wędzidełko 02.06.14, 15:02
        Dokładnie tak przebiegło, przez tydzień mamy zwracać szczególną uwagę na higienę (myć piersi przed jedzeniem, wyparzać butelkę - nie wiedziałam, że można nie wyparzać) i często przystawiać do piersi, za tydzień do kontroli. No i liczymy się z bólem brzuszka dziś wieczorem, bo przy ssaniu na pocieszenie trochę się opił własnej krwi.
        • mruwa9 Re: Jutro podcinamy wędzidełko 02.06.14, 23:45
          bez przesady, jakie mycie piersi?
          Takie ranki goja sie w mgnieniu oka. Sprzyja temu slina i jej skladniki.
          Ba, moje dzieci zadnej kontroli nawet nie mialy. Wedzidlka podciete, potem piers, jakby nigdy nic i po wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka