mat799 27.06.14, 21:48 Zastanawiam sie nad kupnem. Czy jest dobry do usypiania? Wycisza wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 21:51 bardzo zly pomysl. zbedny i szkodliwy dla dziecka gadzet. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 21:52 poczytaj i sama wyciagnij wnioski forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71503569,,od_kiedy_lezaczek_bujaczek_.html?v=2&wv.x=1 forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71377764,71377764,fotelik_lezaczek_.html?wv.x=1 forum.gazeta.pl/forum/w,1017,73151314,73151314,hustanie_zle_wplywa_na_dziecko_.html?wv.x=1 forum.gazeta.pl/forum/w,1017,73215890,73215890,wibracje_w_lezaczku.html?wv.x=1 Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 23:13 Ja mam, taką huśtawkę fisher price aquarium na baterie, nie leżaczek. Bujałam synka, teraz używa córka. Ja jestem zadowolona, dzieci też Na moje dzieci często działała usypiająco, ale akurat moje to śpiochy i w zasadzie wszystko potrafiło je uśpić. Oczywiście po uśnięciu przekładałam do łóżeczka. I dzieciaki nie spędzały w huśtawce połowy dnia tylko 2-3 razy po 15-20 minut, czasem pół godziny. I tak, wiem, najlepiej jak dziecko cały dzień leży na podłodze, wiem że leżaczki, bujaczki i inne są niezdrowe, ale uważam że korzystanie z tego z głową nikomu nie zaszkodzi. Syn ma teraz 4 lata i rozwija się prawidłowo, córka 5 miesięcy i też wszystko ok, przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy, łapie zabawki itp. Huśtawka nie zaburzyła jej rozwoju. ani leżaczek bo też mam. Odpowiedz Link Zgłoś
liszkan Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 08:24 My również mamy taką huśtawkę fisher price, początkowo córcia nie lubiła się w niej bujać więc 4 miesiące stała odłogiem, dopiero teraz kiedy ma 5 miesięcy sprawia jej to frajdę. Wkładam ją jedynie po jedzeniu, kiedy nie przypada pora drzemki albo spaceru, na najsłabsze bujanie na ok 20 min, a to ze względu na to, że córka b mocno ulewa i jest to jedyny sposób aby ją "unieruchomić" na kilka chwil. Inaczej od razu turlanie, nacisk na brzuch i ulanie... w tym względzie huśtawka spisuje się wzorowo. Jako usypiacza nie polecam, bo nie ma powodu przyzwyczajać do ułatwień, do bujania bo będziecie bujać i bujać... i tak jak napisała Grajfrutt jeśli użyte z głową to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 13:47 Wszystko zależy od dziecka. Ja mam taki co się sam buja i na początku, około 3 miesiąca, trochę się sprawdził, bo synek parę razy w nim zasnął i trochę posiedział, ale raczej niechętnie i w miarę upływu czasu coraz bardziej się buntował. Głównie dlatego, bo nie lubi być spięty pasami i siedzieć bez ruchu. Teraz ma 8 miesięcy a leżaczek już od jakiegoś czasu złożony, czeka na drugie dziecię. Odpowiedz Link Zgłoś
giba116 Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 09:54 Ja majac ogromne problemy z zasypianiem corki na poczatku lapalam sie wszystkiego i hustawke tez kupilam. Pieniadze wywalone w bloto. Corka nawet 10 minut w niej nie wysiedziala. Jak Cie kusi to lepiej pozycz od kogos, zeby sprawdzic czy dziecko akceptuje i ewentualnie wtedy mozesz sie zastanawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamia26 Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 16:19 Jeżeli nie jest nadużywany to dobry zakup We wszytskim trzeba miec umiar, bo jakby nie patrzeć szkodliwości mozna się upatrywac we wszytskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.misko-wasowska Re: lezaczek-hustawka 30.06.14, 11:17 Również nie polecam leżaczków ani dodatkowych stymulacji w postaci huśtania czy wibracji, u niektórych dzieci nie odbije się to na zdrowiu, u innych może mieć negatywny wpływ na rozwijający się układ nerwowy, nie wiemy jak dziecko zareaguje, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś