Dodaj do ulubionych

lezaczek-hustawka

27.06.14, 21:48
Zastanawiam sie nad kupnem. Czy jest dobry do usypiania? Wycisza wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 21:51
      bardzo zly pomysl.
      zbedny i szkodliwy dla dziecka gadzet.
      • murwa.kac Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 21:52
        poczytaj i sama wyciagnij wnioski

forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71503569,,od_kiedy_lezaczek_bujaczek_.html?v=2&wv.x=1

forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71377764,71377764,fotelik_lezaczek_.html?wv.x=1

forum.gazeta.pl/forum/w,1017,73151314,73151314,hustanie_zle_wplywa_na_dziecko_.html?wv.x=1

forum.gazeta.pl/forum/w,1017,73215890,73215890,wibracje_w_lezaczku.html?wv.x=1
    • grajfrutt Re: lezaczek-hustawka 27.06.14, 23:13
      Ja mam, taką huśtawkę fisher price aquarium na baterie, nie leżaczek. Bujałam synka, teraz używa córka. Ja jestem zadowolona, dzieci też smile Na moje dzieci często działała usypiająco, ale akurat moje to śpiochy i w zasadzie wszystko potrafiło je uśpić. Oczywiście po uśnięciu przekładałam do łóżeczka. I dzieciaki nie spędzały w huśtawce połowy dnia tylko 2-3 razy po 15-20 minut, czasem pół godziny. I tak, wiem, najlepiej jak dziecko cały dzień leży na podłodze, wiem że leżaczki, bujaczki i inne są niezdrowe, ale uważam że korzystanie z tego z głową nikomu nie zaszkodzi. Syn ma teraz 4 lata i rozwija się prawidłowo, córka 5 miesięcy i też wszystko ok, przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy, łapie zabawki itp. Huśtawka nie zaburzyła jej rozwoju. ani leżaczek bo też mam.
      • liszkan Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 08:24
        My również mamy taką huśtawkę fisher price, początkowo córcia nie lubiła się w niej bujać więc 4 miesiące stała odłogiem, dopiero teraz kiedy ma 5 miesięcy sprawia jej to frajdę. Wkładam ją jedynie po jedzeniu, kiedy nie przypada pora drzemki albo spaceru, na najsłabsze bujanie na ok 20 min, a to ze względu na to, że córka b mocno ulewa i jest to jedyny sposób aby ją "unieruchomić" na kilka chwil. Inaczej od razu turlanie, nacisk na brzuch i ulanie... w tym względzie huśtawka spisuje się wzorowo.
        Jako usypiacza nie polecam, bo nie ma powodu przyzwyczajać do ułatwień, do bujania bo będziecie bujać i bujać... i tak jak napisała Grajfrutt jeśli użyte z głową to nie zaszkodzi.

• biankao Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 13:47
          Wszystko zależy od dziecka. Ja mam taki co się sam buja i na początku, około 3 miesiąca, trochę się sprawdził, bo synek parę razy w nim zasnął i trochę posiedział, ale raczej niechętnie i w miarę upływu czasu coraz bardziej się buntował. Głównie dlatego, bo nie lubi być spięty pasami i siedzieć bez ruchu. Teraz ma 8 miesięcy a leżaczek już od jakiegoś czasu złożony, czeka na drugie dziecię.
    • giba116 Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 09:54
      Ja majac ogromne problemy z zasypianiem corki na poczatku lapalam sie wszystkiego i hustawke tez kupilam. Pieniadze wywalone w bloto. Corka nawet 10 minut w niej nie wysiedziala.
      Jak Cie kusi to lepiej pozycz od kogos, zeby sprawdzic czy dziecko akceptuje i ewentualnie wtedy mozesz sie zastanawiac.
    • mamamia26 Re: lezaczek-hustawka 28.06.14, 16:19
      Jeżeli nie jest nadużywany to dobry zakup smile We wszytskim trzeba miec umiar, bo jakby nie patrzeć szkodliwości mozna się upatrywac we wszytskim.
    • ewa.misko-wasowska Re: lezaczek-hustawka 30.06.14, 11:17
      Również nie polecam leżaczków ani dodatkowych stymulacji w postaci huśtania czy wibracji, u niektórych dzieci nie odbije się to na zdrowiu, u innych może mieć negatywny wpływ na rozwijający się układ nerwowy, nie wiemy jak dziecko zareaguje,
      pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka