13.07.14, 21:19
Jestesmy na wakacjach wiec wiadomo troche inny tryb dnia. Ale staram sie dawac małej tyle samo jedzenia co zwykle a nawet zapchac ja 'pod korek' zeby spacerki dluzej trwaly. Po zjedzeniu sporej porcji kaszki + kp, kilkadziesiat minut pozniej zaczyna pokazywac jezyczek. Myslalam ze chce jej sie pic, ale napicie sie wody nic nie daje. Karmie wiec duzo czesciej piersia ale tak naprawde nie wiem czy byla glodna bo piersi nie odmawia nigdy za to czesciej ulewa. No i tak sie zastanawiam czy jezyczek moze pokazywac z innego powodu? Ostatnio pokazywala jak mialysmy kryzys laktacyjny w wieku 3 mcy, jezyczek byl ciagle na wierzchu, bylo duzo placzu ale udalo sie rozkrecic laktacje i wszystko wrocilo do normy. Patrze w madre tabelki i nie widze zeby skok rozwojowy mial przypadac na teraz (ma 7.5 mca). Jak myslicie, co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: języczek 13.07.14, 21:45
      moze jej sie chc pic (mleka) w upale. Nie ograniczaj piersi.
      • julka.82 Re: języczek 13.07.14, 21:55
        Nie ma upalu, co wiecej jest deszczowo i jakies 17 stopni. Nigdy nie ograniczam ale nawet jak byly upaly to tego jezyczka nie pokazywala... dlatego tak sie zaatanawiam o co chpdzi bo naprawde czsto karmie - co 1.5-2h.
        • murwa.kac Re: języczek 14.07.14, 07:02
          ale co ma ten jezyk do jedzenia??
    • olik81 Re: języczek 14.07.14, 07:10
      moj tak robi jak mu nowy ząb idzie-nowe ciało obce mu przeszkadza i próbuje je dotknąc chyba
    • 125katrina Re: języczek 14.07.14, 07:31
      Ale skąd w ogóle teoria, że dziecko wystawia język jak jest głodne?? Dzieci codziennie odkrywają coś nowego, bawią się własnym ciałem i jego możliwościami, powtarzają odkrytą umiejętność w nieskończoność, w tym właśnie wystawiają jezyk, mlaszczą, cmokają, piszczą, sapią i co tam jeszcze. Córka prawdopodobnie po prostu się w ten sposób bawi, powtarza tę samą czynność bo jej się to podoba. Wyluzuj.
    • julka.82 Re: języczek 14.07.14, 08:48
      O rany, naprawde ZAWSZE bylam przekonana ze jezyczek na wierzchu to glod. W przycgodni lekarzenna widok jezyczka mowili ze glodna, tak samo mi powiedziala doradczyni laktacyjna. Dzieki ze wyprowadzilyscie mnie zbledu bo soe stresowalam ze glodna. Moze to faktycznie cos z zebami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka