Dodaj do ulubionych

plan dnia dla 8-miesieczniaka

02.08.14, 08:02
Trochę nam się rozjechał plan dnia na wakacjach, drzemki i jedzenie zdarzały się różnie w różnych porachsmile Teraz próbuję to uporządkować, zwłaszcza w kontekście problemów ze snem nam się to przyda. Ale potrzebuję inspiracji - możecie mi proszę napisać, jak wygląda dzień Waszych pociech? Szczególnie interesuje mnie ilość&czas drzemek, czas posiłków i kiedy kp? Karmicie piersią po/przed każdym posiłkiem czy raczej pomiędzy? Na żądanie czy każdego dnia w określonych porach?
Obserwuj wątek
    • justynak83 Re: plan dnia dla 8-miesieczniaka 02.08.14, 09:33
      U mnie to wyglada tak 8 i pol miesiaca:
      Maly wstaje miedzy 5-6
      7-8 je sniadanie
      Okolo 9 ma drzemke na spacerze wychodzimy jak jest jeszcze w miare chlodno spi roznie od 40 min do poltorej godziny
      11-12 obiad troche wczesnie ale po spaniu zawsze ma apetyt i je ladnie zupe czym pozniej tym gorzej mu wchodzi i mrowki gryza w tylek wink w przyszlosci chce wprowadzic drugie sniadanie a obiad pozniej
      Okolo 13-14 ma druga drzemke zalezy ile pospi na spacerze i tu jest czas na kp, dostaje cycka do spania , w trakcie jak sie rozbudzi i czasem po w sumie wypija duzo traktuje to jak posilek
      Godzine po spaniu ok 16 dostaje owoce lub warzywa
      18-19 kolacja czasem przed kolacja chodzimy na spacer
      Po kolacji kapiel i spanko zasypia miedzy 19-20
      W nocy kp kilka razy ale staram sie to eliminowac i dawac mu nad ranem z dwoch piersi bo wtedy porzadnie ciagnie.
      Czyli podsumowujac mamy dwie drzemki w ciagu dnia, do popicia daje wode, piersi nie chce , kp tylko w czasie drzemki , w nocy i nad ranem
    • leminia Re: plan dnia dla 8-miesieczniaka 02.08.14, 11:17
      Syn ma 8 miesięcy. Odstawiamy się od piersi, pozostały 2 kp na dobę. Z grubsza (na pewno nie co do minuty smile ) wygląda to u nas tak:
      5:30 - 6:00 Pobudka, kp
      ok. 8:00 - kaszka a po niej drzemka 1,5-2h
      ok. 11:00 - butla i jeśli jest normalna pogoda to spacer (zazwyczaj na spacerze 40 min drzemka)
      ok. 14:00 - Obiad. Jeśli nie idziemy na spacer to po obiedzie jest drzemka, zazwyczaj ponad godzinna ale zdarza się 45 min. Jeśli śpi na spacerze to ma jeszcze jedną drzemkę, ok. 16 (40-60 min)
      ok. 17:00 deser
      ok. 19.00 kąpiel, butelka, zasypia 19.30-20.00. Między 3 a 4 wstaje na kp.
      • leminia Re: plan dnia dla 8-miesieczniaka 02.08.14, 11:30
        Zapomniałam dodać że w upały spacer jest po deserze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka