Dodaj do ulubionych

Baaardzo luzna kupa 2msce

18.09.14, 09:26
Kochane mamy!

Znowu Proszę o pomoc. Córka karmiona moim mlekiem (Odciąganym) plus dokarmianie raz w nocy mm. W poniedziałek jedna strzelajaca kwasna i luzna kupa. Potem spokój (dodalam 50 ml mleka do kawy-myślałam że to przez to). A dziś Kolejna - z tymże nie kwasna. Tez strzelajaca i mega luźna; prawie woda. Dzieko ma temp 37, 2, nie płacze ani nie jest apatyczna. Nie ma jakiegoś wielkiego apetytu , ale bez dramatu. Nasz pediatra na zwolnieniu znowu i nie wiem co robić. Dałam trochę glukozy i cały czas podstawiam moje mleko. Jechać gdzieś? Czekać? Co to może być? Nie jem nabiału, wszystko sterylizuje itp
Obserwuj wątek
    • nihiru Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 10:03
      Przede wszystkim nie histeryzowaćsmile

Mogło jej zaszkodzić coś innego, co zjadłaś. Obserwuj spokojnie i tyle. Nawet jeśli jednorazowo układ trawienny córeczki miał z czymś problem, to nie jest to jeszcze powód do awaryjnego biegania do lekarza. Jeśli bardzo się niepokoisz, możesz podawać krople probiotykowe dla niemowląt - są dostępne w aptekach bez recepty.
      Jeśli malutka wesoła, bez temperatury i przybiera na wadze - nie ma się czym przejmować.
      ------------------------------------------------------
      forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi
      • bieniewicka Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 12:16
        Kupy mogą się popsuć, mi po 3 tygodniach zielonej piany udalo się znaleźć winowajce, ciasteczka sezamowe (beznabiolowe wink). A dziecko pogodne, przybierające - dlatego lekarz nie widział problemu. 37.2 to nie temperatura zeby po lekarzach chodzić, pewnie gdybyś nie zmierzyła to byś nawet po glowce nie wyczula.
        ja bym obserwowała i czekała na ewentualny dalszy rozwój wydarzeń. Których z opisu przypuszczam nie będzie, tego też Wam życzę smile
      • bieniewicka Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 12:22
        A tak w ogóle to po co ta glukoza? Przy podejrzeniu odwodnienia (którego Twoj maluch nie ma), jakiś rotawirusow nalezy jak najwięcej piersi podawać.
        • stysia1987 Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 12:28
          Na mleko to nie Miała ochoty. A glukozy trochę wypila. Cześć dziewczyn wie jak uboga mam diete, ciężko będzie znalezc winowajce.. bo teoretycznie jem tylko "bezpieczne" produkty
          • bieniewicka Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 12:49
            No nie wiem, gdyby moje dziecko mialo duza gorączkę i nic nie piło to może bym się zdecydowała na przekupienie jej cukrem, a tak to bez sensu przyzwyczajać dziecko. Skoro masz uboga dietę a dziecko reaguje to nie jest to wina diety. Ja ostatnio zjadłam nabial folgujac sobie i mija 5 dzień i może kupa nie jest zła ale gazów nadal jest dużo, a przez pierwsze 3 brzydko pachniała. Wiec może to od tego mleka i jeszcze nie minęło. A na co Twoje dziecko ma alergie pokarmowa ze jesteś na diecie eliminacyjnej?
    • nothing.at.all Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 12:53
      Też mamy czasami luzna kupkę i się nie przejmuje. Pediatra mi powiedziała ze nie można tak ciągle w te kupy zaglądać. Na piersi może by różna bo zależy częściowo od tego co zjesz. A tak w ogóle jak wygląda dobra kupka? smile
      • bieniewicka Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 15:22
        Dobra kupka? "jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzieeeee..." ;D Swiety Graal normalnie wink a tak na powaznie to ja akceptuje wszystko oprócz podsmiardujacej piany z pupy. No i jeśli kupa zielona to kilka dni, nie dłużej. U nas kisiel marchewkowo-żółty to dobra kupka tak mi się zdaje.

Nabiał u nas powoduje gazy, psuje kupy i cerę, robią się krostki ziarniste na policzkach.
        Ciastka sezamowe psuja tylko kupe.
        • nothing.at.all Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 19:50
          No właśnie ciężko powiedzieć jaka to dobra kupka. Jak nie jest cała śluzowata, zielona długo i z notka mi krwi to jest ok na kp wg mnie. Jak nie ma innych objawów i przybiera na wadze to nie ma co się stresować.
    • julka.82 Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 13:27
      u nas w okolicach 3 miesiaca zaczely sie luzne, strzelajace, zielone kupy. to byla nietolerancja laktozy.
    • jak-kania-dzdzu Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 18.09.14, 13:35
      Przy mieszanym karmieniu to się nie znam, nie wiem jakie mogą być kupki. Ale w przypadku mojego syna (tylko kp) przez pierwsze 2 - 3 miesiące kupki były dokładnie takie jak opisujesz, luźne, strzelające, śluzowate i było ich dużo, bardzo dużo. Ja żadnej 'diety' nie stosowałam, jadłam i jem absolutnie wszystko łącznie z nabiałem. Dziecko poza tymi kupami żadnych oznak alergii czy problemów nie miało, nie miał kolek, gazy go specjalnie nie męczyły, waga w normie, skóra ładna. Po tych 3 miesiącach brzydkie kupy minęły jak ręką odjął, chociaż moja dieta wcale nie uległa zmianie. Teraz syn ma 6 miesięcy i raz na kilka dnie zdarzy mu się paskudna kwaśna, śluzowata kupa, ale ja się tym wcale nie przejmuję, czasami tak jest i już wink
      A dopóki dziecko 3 miesięcy nie skończy i układ pokarmowy nie dojrzeje, to bym się nie przejmowała za bardzo takimi kupami, o ile nie dochodzą inne niepokojące objawy.
      • stysia1987 Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 19.09.14, 13:28
        Kupa nigdy nie była zielona ani pienista. Natomiast trochę zmian na twarzy powychodzilo.W pponiedziałek mamy szczepienie to lekarz obejrzy. Jadłam nabiał i znowu zaczęły się problemy z baczkami i straszne prezenie. Wiem, że jestem okropna, ale czasem myślę o przejściu na mm. Już dość mam chleba i drobiu na okraglo (źle reaguje na cielecine, a wołowiny nie lubię). Egoistka ze mnie
        • bieniewicka Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 19.09.14, 14:24
          Stysia a czemu ze wszystkich pokarmów tej pięknej ziemii wybrałaś kuraka i chleb??
          • stysia1987 Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 19.09.14, 15:43
            Bo po całej reszcie albo wysypki albo baczki straszne albo rozdrażnienie. Odstawione pyszności i nagle przestała być marudna!
            • nothing.at.all Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 20.09.14, 16:03
              Ale to testuje co jakiś czas coś nowego bo zbzikujeszsmile. Ile Można jesc kurczaka i ryż. A przecież musisz jeść witaminy bo to wyssie Twoje i osteoporoza na starość gwarantowana.
        • nothing.at.all Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 20.09.14, 16:05
          A indyk? Królik? Nie lubisz?
          Kasze, płatki kukurydziane,owsiane i inne - Też nie możecie?
        • ewa.misko-wasowska Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 21.09.14, 07:19
          Witam,
          takie objawy rzeczywiście mogą być sygnałem alergii pokarmowej (zwłaszcza to prężenie po zjedzeniu przez Panią nabiału), po konsultacji z pediatrą warto rozważyć dietę bezmleczną. Mm nie jest egoizmem, często się zdarza, że dolegliwości ustępują właśnie dopiero po wprowadzeniu mm dla alergików.
          Pozdrawiam serdecznie
          • stysia1987 Re: Baaardzo luzna kupa 2msce 21.09.14, 12:44
            Do tego jest wysypka na buzi. Male, suche krostki. Ewka przez około tydzień spala na mnie, zaczęło się od potowek. Teraz juz śpi w łóżeczku (usypiala na mnie w kilka minut, inaczej długo trwa usypianie). Poza buzia nigdzie nie ma wysypki - czy to może świadczyć o skazie bialkowej? Nie wiem jak zalaczyc zdjęcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka