Dodaj do ulubionych

Chrupki jaglane gryczane jęczmienne

10.10.14, 09:18
Trochę sie rozmazylamwink czy nie uważacie, ze byłoby super gdyby ktoś stworzył takie zdrowe chrupki? Mój syn nie chce jeść żadnych kasz i tak sobie myślałam dlaczego nie stworzą takich jaglanych Flipsow na przykład? Dlaczego wszystko musi byc kukurydzianej albo ryżoweuncertain
Obserwuj wątek
    • julka.82 Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 10:15
      o, fajny pomysłsmile
      moja córka jeszcze nie potrafi jeść łyżeczką a karmiona być nie chce, więc też mam pewien problem z kaszami.
      ale. manną, kukurydzianą gotuję w kostkę z rodzynkami/daktylami/suszonymi morelami i je super. z jaglaną trudniej, jakoś mi kostka nie wychodzi bo się rozpada.
      a płatki jaglane podaję tak, że oblepiam banana i pięknie zjada.
      • biankao Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 10:29
        oblepiasz banana mówisz, ciekawy patent, spróbujęsmile

Ja kostek nie próbowałam, ale np. próbowałam lepić kulki z orkiszowych i kaszki jaglanej, ale jak syn próbuje je chwycić to mu sie rozpadają w rękach i się zniechęca. Wyraźnie nie odpowiada mu konsystencja. Niestety nie jest typem, który zanurzy w czymś łapę i ja oblizujewink Ciekawa jestem czy kostki wychodzą takie zwarte czy tez się rozpadają przy próbie chwytania?
        • julka.82 Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 11:47
          z kukurydzianej i mannej wychodzą zwarte i mój smyk je bez problemu.
    • jak-kania-dzdzu Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 10:45
      A gryki / amarantusa / prosa ekspandowanego próbowałaś? Na smakotrapii widziałam przepis na batoniki: zmielone daktyle + proso dmuchane = uformować batoniki / kulki, schłodzić w lodówce. Ja jeszcze nie próbowałam, bo moje małe bezzębne dopiero na początku rozszerzania diety, ale mam zamiar jak przyjdzie czas smile
      • julka.82 Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 11:49
        To ja jeszcze robię tak. Ciapciam banana widelcem, mieszam zrodzynkami i mielonymi otrębami. Potem oblepiam amarantusem ekspandowanym. Je sama i super smakujesmile W ogóle, w zasadzie to na śniadanie mogłaby jeść tylko bananysmile
        • biankao Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 12:31
          No ja tak robiłam, ale gdy chwytał te kulki paluszkami to nic z nich nie zostawało. Może taki silny jestwink U nas jest niewiele hitów: maliny, jezyny, jagody i twarożek pokrojony w kostkę - to by mógł kilogramami i reszta to ugryzie i koniec;/ Ja tu produkuje te potrawy z Ala Antkowe blw, ale potem wszystko sama jem;/
      • biankao Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 12:27
        Gryka tak (ale szczerze mówiąc nawet mi nie smakujewink), amarantusa ekspandowanego też, prosa ekspandowanego jeszcze nie miałam przyjemności poznaćwink Tak szczerze mówiąc na tym całym karmieniu to ja najlepiej wychodzę, bo on góra parę gryzów weźmie a ja wszystko dojadamwink Niestety nie chce nic łyżką, zresztą gdyby mu smakowało to wydaje by mi się, że i łyżką by zjadł. Dzięki za pomysł batoników. Poszukamsmile
    • leminia Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 12:08
      O jestem za! smile mój syn uwielbia mieć w łapce coś do podgryzania..
    • kopiko-lol Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 15:22
      ale gryczane sa na pewno w sklepie ze zdrowa zywnoscia. Kupowalam takie corce. Buc moze inne tez tam sa
      • fizmedka Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 16:31
        Potwierdzam, gryczane sa w ekosklepach.
        Ale moja cora nie lubila zadnych chrupek. "Gardzi" przetworzona zywnosciasmile
        za to wcina kasze az sie uszy trzesa.
        Jak nie obslugiwala lyzki to robilam kulki ala pulpety tyle ze mieszalam kasze z miesem i dodawalam zmielone siemie lniane jako klejwink
        Trzymaly sie ladnie w raczcewink a mloda byla przeszczesliwasmile
        Tyle ze u nas kasza kroluje glownie na obiad.
    • semi-dolce Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 16:27
      Jaglane są, dostępne na all na przykład.
    • zakuskowaprzeszera Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 16:45
      Jaglane są w "eko sklepach". Ostatnio kupowałam dla roczniaka w www.delisam.pl smile Są w postaci małych pałeczek jak flipsy. Można też pokombinować jak już ktoś pisał z ekspandowanym amarantusem. i ulepić coś na kształt batoników. Robiłam tak kiedyś moim dzieciom i zajadały smile
      • biankao Re: Chrupki jaglane gryczane jęczmienne 10.10.14, 18:02
        Mówcie jeszcze, mówcie jeszczesmile Człowiek dowiaduje się ciekawych rzeczysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka