17.10.14, 12:02
Witam.
jestem mamą 3.5miesiecznej Mai. Mam problem od trzech dni. Mala wymiotuje mi a w miedzyczasie ma biegunke. Nie wiem co sie dzieje. Wpycha tez raczki do buzi i nie wiem czy to na zabki wszystko. Dodam tez ze wczesniej wypijala mi 120ml a czasami 150ml mleka bebilon 1. A teraz gora 60ml i zwaraca po jakims czasie. Lekarka powiedziala ze biegunka moga sie zarazic od starszego brata (ma 2 lata) ale co do reszty dieta i tyle. Woda z glukoza. Nie wiem co robic. Boje sie zeby sie nie zadlawila. Zanim to wszystko sie zaczelo byla małą usmiechnieta gadułą a teraz zadko sie usmiechnie a o gaworzeniu w ogole juz nie wspomne. Miala.któraś taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: pomocy 17.10.14, 12:09
      Ty pilnuj by się dziecko nie odwodniło, bo u takich maluchów to błyskawicznie moze być.
      Ja bym pokazała raz jeszcze dziecko lekarzowi bo być może szpital was czeka.
      • dorciajjj Re: pomocy 17.10.14, 12:51
        Bylam u lekarza w srode i wczoraj pod wieczor o 20 na pogotowiu bo cos ja ugryzlo i chcialam.to skonsultowac. Wypila mi wlasnie 120ml wody z glukoza i podalam jej acidolac baby. Poki co spi.
        • melancho_lia Re: pomocy 17.10.14, 12:53
          No to pilnuj tego picia. Nadal wymiotuje czy już nie? Jak często te rzadkie kupy są?
          • dorciajjj Re: pomocy 17.10.14, 15:58
            Dzisia 3×rzadka kupka i wymioty/ulewanie czesto. Po piciu jedzeniu. Jest to raz woda z bialymi grudkami raz flegma
            • naathy Re: pomocy 17.10.14, 19:52
              A może Twoja córka ma jelitówkę? Ostatnio krąży, my też z synkiem jakiś tydzień temu przechodziliśmy. Objawy mogą trwać nawet 5 dni i u Nas tak było. Po prostu nagle zwymiotował, to był wieczór. Potem dostał kaszkę przed snem i znowu zwymiotował. Piłożyliśmy go spać i wymiotował przez sen, był strasznie osłabiony więc pojechaliśmy na pogotowie, lekarz stwierdził jelitówkę. Podawaliśmy mu Orsalit, sam w nocy budził się na picie i wypijał prawie pół kubka przez słomkę. Biegunkę miał ze 2 razy i cały czas problem z jedzeniem. Przez ten tydzień podawałam mu mleko z piersi i kaszkę ryżową. Aż w końcu wyzdrowiał i znowu je wszystko. Najważniejsze jest nawadnianie małego dziecka, bo bardzo szybko się odwadnia. Życzę zdrówka.
    • nothing.at.all Re: pomocy 17.10.14, 19:51
      Zlapaliscie jakiegoś syf a. A może to rotawirus? Biegunka u wymioty by się zgadzaly.
      Dawaj picie bo sue odwodni.
      • kremka2014 Re: pomocy 18.10.14, 02:28
        Pod materacyk włóż złożony recznik tam gdzie główka,żeby przy wymiotach nie zadławiło się i ukladaj na boku. I poić poić poić dużo.
    • klubgogo Re: pomocy 18.10.14, 10:47
      Wymiotuje od środy? Coś za długo.
      • dorciajjj Re: pomocy 18.10.14, 12:05
        Dzisiaj poki co ani nie zwracala ani nie ma biegunki. Zaczela cos jesc. Mysle ze byl to wirus a co do niejedzenia to chyba ząbki. Rączki caly czas w buzi a dzisiejsza noc niespokojna byla...
        • nothing.at.all Re: pomocy 18.10.14, 14:45
          No to dobrze ze minęło i jest lepiej. Picie podawaj tak czy siak. Niech moczy pieluchy.
    • naathy Re: pomocy 18.10.14, 15:28
      To wygląda na to, że to wirus był. Troszkę czasu musi minąć zanim jej apetyt wróci. Te wymioty i biegunka strasznie ją zmęczyły. Mój mały też cały czas rączki wkładał teraz już tak często nie wkłada i też myślałam, ze to ząbki bo niespokojny był, ale jak narazie do tej pory nic nie wyszło. Dobrze, ze juz najgorsze minęło. Dużo zdrówka dla małej.
      • dorciajjj Re: pomocy 18.10.14, 17:43
        Dziekuje Wam za porady. Maja czuje sie lepiej i apetyt zaczyna jej wracac, jeszcze troszke jest oslabiona i dostała kaszlu(mojego syna tez meczy). Póki co siedzimy w domu i sie kurujemysmile
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka