Dodaj do ulubionych

dziwna reakcja po marchewce

24.10.14, 09:53
Mojemu 5 miesięcznemu synkowi dawałam przez 4 dni po 3 łyżeczki marchewki.
Na początku musieliśmy dłużej ni zwykle czekać na kupkę i była gęsta. Ale teraz to już całkiem mam masakrę. Dziecko pręży się, pierdzi jak stary chłop i to go chyba wręcz boli, napina się i cierpi crying w nocy budził się sto razy z płaczem i jestem dzisiaj jak zombie sad Dodam że nie jadłam nic nowego ani nigdy takie sensacje u mojego dziecka nie występowały, więc nie widzę innych winnych poza marchewką sad
co robić? odczekać jeszcze? czy się przyzwyczai? Pomocy sad
Obserwuj wątek
    • carmelita81 Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 11:34
      Ja bym dała spokój z marchewką poczekała aż sie te sensacje uspokoją i dała coś innego np ziemniaka. Jak sie nic nie będzie działo to znaczy że to marchewka była winna a jeżeli znowu coś to może jeszcze za mały jest na rozszerzanie. A co do marchewki to bywa zdradliwa bo raz zapiera a dwa może uczulać.
    • julka.82 Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 11:39
      nam lekarka powiedziala zeby rozszerzac diete podajac od razu marchewke z ziemniakiem, bo sama marchewka moze zapierac. w przyszlosci bedziesz mogla sobie z tym problemem poradzic podajac sliwke gerbera- problem kupkowy rozwiazuje w migsmile
    • kjut Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:10
      Marchewka zatwardza. Daj mu susznych śliwek.
      • szymciowa Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:16
        Ok dzięki za pomoc. Zaczniemy od śliwek.
        • carmelita81 Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:22
          Z tymi śliwkami to też nie tak szybko bo możesz mieć inne sensacje. Ziemniak zdecydowanie bezpieczniejszy - śliwki jakby nie patrzył do lekko strawnych nie należą druga sprawa że jak dziecko polubi ich słodki smak to warzywa mogą łatwo nie przejść.
          • szymciowa Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:25
            Czyli najlepiej poczekać aż mu minie i dać ziemniaczka?
            • panizalewska Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:34
              Tak, lepiej. Tak w ogóle to lepiej poczekać jeszcze z miesiąc, nie ważne na jakim jest mleku. I jakby pi razy oko sam siedział w krzesełku stabilnie. I kawałki do łapki. Chyba, że nie możesz z jakiegoś powodu, to trudno, lepiej dać inne warzywo
              • szymciowa Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:37
                Nie mam jakiegoś parcia na to rozszerzanie. Chciałam zacząć teraz powoli więc mogę chwilę poczekać. Syn jest tylko na kp.
                Wrócimy chyba do tematu za jakiś czas. Też wolałabym żeby już siedział w krzesełku.
          • kjut Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 14:22
            śliwki są dość bezpieczne. Inne sensacje? Czyli jakie? Co do słodkiego smaku to jeden z wielu mitów dotyczących rozszerzania diety. Przypominam serdecznie, że mleko matki jest słodkie wcale nie mniej niż śliwki.
    • piksi9 Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 12:57
      Ja tez zaczelam od marchewki bo myslalam ze jest lagodna i nie bedzie po niej sensacji.Jednak podobnie jak u Was corke bolal brzuszek,stekala w nocy,puszczala baczki.Sprobowalam raz jeszcze i potwierdzilo sie ze to po marchewce.Na jakis miesiac dalam sobie z nia spokoj i wprowadzilam dynie,ziemniaczki i jablko.A pozniej stopniowo marcheweczke i juz bylo dobrze.
      • szymciowa Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 13:02
        Czemu wcześniej nie wiedziałam o tej marchewce że zatwardza? W życiu bym od niej nie zaczęła.
        • sfornarina Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 13:07
          Marchewka i ryz to dwa naturalne sposoby na zatrzymanie biegunki u dziecka, bo zatwardzaja bosko smile
          • nothing.at.all Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 14:03
            Nie tylko u dziecka. Dorosły tez często ma problemwink.
            • szymciowa Re: dziwna reakcja po marchewce 24.10.14, 14:05
              Dobrze wiedzieć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka