Dodaj do ulubionych

Pytanie toaletowe ;)

25.11.14, 17:52
Dziewczyny, czy zabezpieczacie w jakiś sposób toaletę przed dzieckiem? Mój syn już od dawna interesuje się kibelkiem, ale do tej pory tylko podnosił klapę i zaglądał, a ostatnio zaczyna wkładać rączki i próbuje dotknąć wody. No nie sposób go powstrzymać, a nie wszystko da się zrobić siedząc albo opierając nogę o sedes smile Podpowiedzcie coś smile
Obserwuj wątek
    • laff.irynda Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 18:48
      Zamknąć łazienkę?!
      Ile ma syn? Piszę z telefonu wiec nie widzę ewentualnych suwaczkow.
      U nas łazienka zawsze jest zamknięta a jak jesteśmy tam razem to po prostu pilnuje. No i codzienne mycie kibelka to mus. Kupiłam chusteczki z rossamana do mycia WC i codziennie rano przy porannej toalecie przecieram a na noc zalewam domestosem.
      Więcej nie mogę nic zrobić l.
      • kobalt_e Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 19:28
        No nie myślałam, że wszystko trzeba tak literalnie...
        Syn ma rok. Kiedy nie korzystamy z łazienki, drzwi zamykam. Kiedy korzystam, pilnuję. Toaletę, owszem, myję. Założyłam wątek z myślą, że odpowiedzi będą na luzie. Poruszam temat, bo dzieciak wyjątkowo (?) sprytny i czyha na okazję, więc czasem spodni nie zdążę założyć, a on już podejmuje próbę. Przecież nie spędza mi to snu z powiek, rozrywkowo miało być, a tu pouczenia, żeby o higienę dbać...
        • kremka2014 Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 20:12
          1. Założyć narty, na zimę jak znalazł,a noga do trzymania klapy dłuższa😊.
          2. Lustro, prysznic, kosmetyki, suszarkę i pralkę przeniesc do kibelka. Siedzieć na klapie i Se tam robić co poczeba😊
          3. Zazdroszczę dużej łazienki. U mnie- Patrz punkt 2.
          • zakrecona_mama Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 20:51
            Kurde, u mnie młoda też już chlupnęła wodą z sedesu, ale jak zamknę klapę, to nie otwiera smile
        • laff.irynda Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 21:15
          Sorry, jakoś nie złapałam ironii. smile
          I tak nie masz źle. Mój brat miał takie dzieci (oboje już są teraz pełnoletni) co jak tylko przyczaily otwartą łazienkę to biegły i do kibla wrzucaly wszystko wartosciowe - jak leciało. .. piloty, kluczyki do auta, komórkę (jako kierownik przedstawicieli handlowych miał jako pierwszy w firmie komórkę, przełożony się z lekka w*wił). smile
          U nas fascynację kiblem udało mi się zamienić na fascynację cieniami do powiek. I jak robię sobie makijaż to wychodzimy trzy umalowane. Dziewczyny mają swój zestaw moich starych końcówek.
    • kobalt_e Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 21:30
      Kremka, wybieram narty smile Tylko trzeba będzie opracować system poruszania, bo zawrócić nawet na trzy to chyba nie dam rady smile Łazienka nie taka duża, za to ja trochę krótkawink
      Zakręcona, to tylko kwestia czasu, jak zacznie podnosić, u nas zaczęło się od zaglądania przy okazji, a teraz się młody poczuł pewnie smile
      Laff., no właśnie obawiam się, że mały zrobi sobie z kibelka skarbiec i będą straty materialnesmile Odwracacze uwagi nie dają już radysmile
      • wilkowaona Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 22:01
        To z nartami dobre big_grin pomyśle i ja wink
        Mój synek tez, jak tylko otworzą sie wrota do tajemniczej łazienki leci (raczkujac) cały w skowronkach, wydając takie okrzyki radości, a nóż mi sie uda, zanim mama zamknie drzwi przed nosem wink
        A jak juz wejdzie, to najpierw szuka ptaszkow na tapecie, potem robi bałagan, wyciąga moje wszystkie "Werandy" z gazetnika, następny jest kibelek. Nie ma zmiluj, nie pozwalam. A jak mu sie uda, odrazu ręce pod kran i mydlo. Rownież dbam o higienę wc, domestosy i te sprawy, ale nie robie tego codziennie.
        • kobalt_e Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 22:37
          A papier toaletowy? Czy Wasze dzieci też wielbią papier? smile On tak wspaniale się rozwija i mamusia ma gotowe na dwa dni wink
          • kobalt_e Re: Pytanie toaletowe ;) 25.11.14, 22:41
            No i nie zapominajmy o wyciąganiu korka z umywalki, kiedy już te małe rączki wędrują pod wodę smile
            • fajtek_kot Re: Pytanie toaletowe ;) 28.11.14, 20:56
              Przegląd szuflad,sprawdzanie jak smakują spinki i gumki do włosów starszej siostry, a nuż się uda wcisnąć między szafkę a wieszak na ręczniki-to nasze (prawie)codzienne ćwiczenia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka