Dodaj do ulubionych

Regresja (?) roczniaka

02.12.14, 11:56
Mam wrażenie, że mam pół roczne a nie roczne dziecko od kilku dni.
- ciągle mama, wszędzie mama, zero chęci do zabawy samej
- budzi się co chwila, jakby zapomniała że potrafi zasypiać sama
- przysysa się na dłuuugo, a ostatnio pierś już szła w odstawkę
- drzemki się powoli skracały, a od kilku dni są nawet po 3, w tym jedna trwająca 2h!
- jeszcze kilka dni temu chętnie naśladowała przynajmniej 6 zwierzątek, dzisiaj tylko się śmieje i nic
Guglowalam nawet to zagadnienie, ale skoki rozwojowe kończą się na 48. więc nie wiem o co chodzi. To typowe?
Obserwuj wątek
    • pani.baronowa Re: Regresja (?) roczniaka 02.12.14, 22:01
      a szczepiłaś ją jakoś ostatnio?
    • juuuu7 Re: Regresja (?) roczniaka 02.12.14, 22:49
      No tak, bo wszystko mozna zrzucić na szczepienie, a wiadomo ze w okolicach roku jest osławione mmr...??.
      • pani.baronowa Re: Regresja (?) roczniaka 02.12.14, 23:16
        nie, nie wszystko, ale jeśli nie ma innych powodów, to należy się zastanowić.
    • mmajcka Re: Regresja (?) roczniaka 03.12.14, 06:20
      - ciagle mama - tak! Tak bylo. A nawet nadal jest wink
      - pobudki - Masakra! Od ukonczenia roku do teraz (14,5 m) to jskis horror jest. Albo wisi na piersi, ciumka, albo wstaje, gada, powtarza nowe slowa. Przez caly pierwszy rok tyle nie bujalam, nie spalam co teraz! I to w zasadzie noc w noc.
      - piers jest tak czesto jak w pierwszych miesiacach!! Czasami je intensywnie a czasami tylko sprawdza czy aby na pewno jej cysie sa na swoich miejscach wink
      - drzemki - A tu ci zazdroszcze. U nas bez zmian. Niestety krotkie i najlepiej z piersia.
      - nie nasladowanie zwierzatka - Tego chyba u nas nie bylo. Zawsze lubila i lubi gadac. Choc owszem ma fazy, ze nie powie lub nie zrobi okreslonego gestu choc jak najbardziej rozumie o co mi chodzi. Tak, wiec chyba tak, mozna zaliczyc, ze czegos nie nasladuje smile

Nie jestem ekspertem, ale mysle, ze to jednak typowe zachowania smile
      • julka.82 Re: Regresja (?) roczniaka 03.12.14, 11:18
        dzieki. z tymi pobudkami to mnie nie pocieszylas. wstawalam w nocy 17 razysad
        a, no i do tego ciagle chce jesc!! a w kazdym razie ciagla miga znak jedzenia. mam wrazenie ze wszystko jej sie w tej malej glowce ostatnio poprzestawialosad

Aha, i nie szczepilam.
        • ela.dzi Re: Regresja (?) roczniaka 03.12.14, 12:07
          Nie jesteś sama, pocieszam Ciebie i siebie, ze to minie. U nas idą zęby. Takie są uroki rodzicielstwa wink
    • rulsanka Re: Regresja (?) roczniaka 03.12.14, 13:30
      Spokojnie. Wygląda na typowy skok rozwojowy. W okolicy roku jest. Potem około półtora roku, dwa lata, 3 lata, 4 z hakiem (tak było u starszaka, a on skoki ma bardzo wyraźne)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka