Dodaj do ulubionych

Nadpobudliwość

01.04.15, 19:39
Czy to możliwa nadpobudliwość?mama mnie trochę przestraszyła bo mowila ze moja mała jest strasznie ruchliwa i moge mieć w przyszłości problemy wynikające z jej ruchliwości a mianowicie nadpobudliwość . Musze przyznać ze moja mała jest bardzo ruchliwa , rusza nożkami raczkami cały czas ... Nie umie spokojnie leżeć... Strasznie kręci główka w lewo w prawo co sprawia jej problem zasnąć
Obserwuj wątek
    • doromka Re: Nadpobudliwość 01.04.15, 19:46
      Żadna nadpobudliwość moim skromnym zdaniem. Mój też tak machał, dlatego spał w woombie do 5-6 miesiąca. Bez tego nie mógł zasnąć. Niektóre dzieci tak mają. Takie chaotyczne, szybkie ruchy były u nas oznaką senności i zmęczenia.
      • agnieszka.kaz1 Re: Nadpobudliwość 01.04.15, 20:41
        Mój synek też tak ma, obecnie ma 7 mc i zdiagnozowano u niego zaburzenia integracji sensorycznej. Ciągle jest w ruchu, macha nóżkami i rączkami. Kiedy leży na brzuchu kopie palcami o podłoże. Poza tym były problemy z ssaniem piersi i nieukojony płacz. Na szczęście to juz minęło. U nas każdy kto oglądał Małego mówił że jest strasznie ruchliwy. I nadal tak jest 😊 Zaczął już raczkować i próbuje się podciągać. Ogólnie ma niespożytą energię w przeciwieństwie do mamy😉
      • nowa1230 Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 00:45
        A po tych 6miesiacach normalnie sie zachowuje? Nie krępowało go w tym wieku zwijanie w kokon?
      • nowa1230 Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 00:47
        A po tych 6miesiacach normalnie sie zachowuje? Nie krępowało go w tym wieku zwijanie w kokon?
        • doromka Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 03:31
          Tak, normalnie teraz się rozwija i śpi spokojnie w spiworku. Nie, nie krępowało. Wygugluj sobie woombie. Dziecko w tym normalnie może poruszać rękami i nogami, z tym że ma ograniczone ruchy. W tym się nie wybudzał przez odruch moro i wyglądał jak burrito 😊
          • kremka2014 Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 07:52
            Oj to smakowicie wygladal😊😊😊
            • doromka Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 08:47
              Oj tak, smakowicie wyglądał i smacznie spał smile Budził się w nocy max. 2-3 razy na pierś i odkładany do łóżeczka zasypiał.
    • angeika89 Re: Nadpobudliwość 01.04.15, 23:01
      Moim zdaniem póki co ciężko stwierdzić czy dziecko będzie nadpobudliwe,bo to jeszcze maluszek(z tego co się orientuję z innych Twoich wątków),u mojego brata zdiagnozowano ADHD jak miał ok 5 lat(dziś ma 13)...Takie machanie rączkami i nóżkami wcale nie odbiega od normy,jeśli utrudnia jej to spanie wsadź ją w rożek czy coś takiego...

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
      • bieniewicka Re: Nadpobudliwość 02.04.15, 14:34
        zakokonować bobasa! a macha łepetynką przed snem właśnie po to, żeby zasnąć, to uspokoja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka