gabi27 13.09.04, 20:48 Witajcie od 2 tygodni jestem mamą, karmię piersią i nie wiem czy w mojej djecie może się znalezc czekolada. jeśli macie jakies informacje na ten temat to z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera77 Re: czekolada 13.09.04, 21:02 podobno czekolada jest alergizujaca, ale ja zjadam czekolady naprawde duzo i maly nie mial wysypki. Jem generalnie wszystko i nic mu nie szkodzi. Mamy proponuja, aby troszke zjesc i obserwowac i to jest chyba najlepsze wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: czekolada 14.09.04, 11:02 tak walsnie, zjesc troche i obserwowac, bo moje dziecko czekolany nie trawilo. Dopiero po karmieniu moglam sobie poszalec ze slodkosciami Odpowiedz Link Zgłoś
tola8 Re: czekolada 16.09.04, 21:07 ja jem czekoladę ale uważam z ilością!Mojej małej nic nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
jagna.04 Re: czekolada 16.09.04, 21:48 Gabi, mój synek ma w tej chwili 5 miesięcy i dosłownie od paru dni mogę sobie na tę przyjemność pozwolić. Pewnie, że spróbuj kosteczkę i zobacz co się stanie. Moje dziecko od razu miało wysypaną buźkę, szyjkę, niekiedy ramiona, brzuszek. Ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: czekolada 16.09.04, 22:07 Ja na poczatku raczej nie jadłam czekolady, bo mała miała problemy z wypróżnianiem, a wiadomo czekolada raczej działa zatwardzająco. Zresztą sama miałam problemy po porodzie. Ale, jak tylko nam się wypróżnianie unormowało, to... Ja jem spore ilości czekolady i małej nic nie jest. Jak dziecko ma skłonnosci alergiczne to rzeczywiście trzeba ze wszystkim uważać, a jak nie ma to w zasadzie można wszystko jeść. Oczywiście z umiarem, ale ja się przyznam, że jeżeli chodzi o czekoladę, to jakoś mi ten umiar nie wychodzi A i przeczytałam gdzieś, że dzieci mam ktore w ciązy jedzą czekoladę są spokojniejsze i bardziej zadowolone. Ja w trzecim trzymestrze też sobie folgowałam z tą czekoladą i mała (odpukać) bardzo jest rozkosznym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
aniaora Re: czekolada 17.09.04, 08:21 u mnie czekolada jest chyba jedynym pokarmem którego nie mogę jeść - Wojtuś zaraz ma całe czerwone policzki; nie zaczęło się to od razu dopiero po około dwóch miesiącach; próbuj i obserwuj - Ania Odpowiedz Link Zgłoś