Dodaj do ulubionych

Termoregulacja u niemowlaka

28.04.15, 21:01
Kiedy rozwija się termoregulacja u niemowlaka? Czy już od urodzenia taki mały organizm sobie sam reguluje cieplote ciała czy dopiero z wiekiem? Pytam bo zdarza się że jak córka porażkę trochę to główka spocona i jak poszaleje na podłodze turlajac się. Czy myślicie że ponownie poziom witaminy D zbadać?
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 21:02
      Miało być ze córka poraczkuje trochę. Sorki to ten szajsung szaleje tongue_out.
      • haus.frau Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 21:11
        Nothing, weźże spacyfikuj tego swego samsunga, czasem Cie rozpoznaję nie po nicku tylko po zupelnie zagadkowej tresci postow tongue_out.

Ja nie poradzę, ale powiedz, czemu badałas poziom wit D w kontekscie glowki, jaki to zwiazek? Moja ma czesto glowke cieplejsza od reszty ciala...
        • nothing.at.all Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 21:34
          Mój ukochany szajsung taki głupi słownik ma. Ale poprawie się, znaczy go wink.

Kiedyś badałam poziom witaminy przy okazji innych badań. Poziom tej witaminy z głową nie ma nic chyba wspólnego ale pocenie się tak. Znajomej synek strasznie się pocił i okazało się ze ma za dużo tej witaminy bo rodzice cały czas suplementowali ja. Po odstawieniu problem zniknął. Więc w tym kontekście pomyślałam że może to ma jakiś związek. Albo jeszcze się u corki ta regulacja nie ustatkowała.
        • ama-ka Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 23:43
          właśnie mój też ma z reguły cieplejszą główkę - i też się zastanawiałam, czy inne dzieci tak mają, ale chyba mają...?
    • kjut Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 22:20
      Przepraszam za głupie pytanie ale może jest jej po prostu za ciepło? Próbowałas ja rozebrać bardziej? Pamiętaj, że dla niej raczkowanie to dużo większa gimnastyka niż dla Ciebie chodzenie po pokoju.
      • amiralka Re: Termoregulacja u niemowlaka 28.04.15, 23:01
        Też o tym pomyślałam, jak kjut... Swoją drogą, to próbowałyście gonić swoje raczki? Normalnie kolana odpadają, jak one to robią? wink
      • nothing.at.all Re: Termoregulacja u niemowlaka 29.04.15, 09:21
        Ale kark normalny, ręce i nogi tez, często jest bez skarpetek tylko legginsy czy rajstopki i body. Raczej za ciepło nie jest.
        Tak zdążyło mi się gonić ja. Bolą kolana i wszystko wink.
        • stysia1987 Re: Termoregulacja u niemowlaka 29.04.15, 10:09
          Ja mam od tego siniaki. Cale kolana brazowo-purpurowe. Wygladam jakbym na kolnach zarabiala na zycie smile
    • ela.dzi Re: Termoregulacja u niemowlaka 29.04.15, 09:01
      Myślę, że to normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka