Dodaj do ulubionych

Długo i mało

17.05.15, 16:40
Witam
Od wczoraj używam laktatora Lovi elektrycznego. Wczoraj ściągnęłam 90 ml w 45 minut, dzisiaj 50 ml w 50 minut. Co robię nie tak, że tak mało i wolno idzie? Moje dziecko ma 4 tygodnie. Dzisiaj ssało pierś od 7.30 do 14 z przerwami, potem dostało mieszankę i usnęło, teraz wreszcie chciałabym mu podać coś swojego ale odciąganie wyszło jak wyszło. Proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • awidyna Re: Długo i mało 17.05.15, 16:52
      A napisz dlaczego dokarmiasz. Co się dzieje? Na samej piersi były problemy? Może da się przejść na samo karmienie piersią.
      • bulkaz-maslem Re: Długo i mało 17.05.15, 16:55
        Na samej piersi jest wiszenie prawie 24/7. I chciałabym trochę odpocząć.
        • awidyna Re: Długo i mało 17.05.15, 18:53
          A ile ma dziecko? Bo jak to jeszcze noworodek to pewnie Cię nie zadowoli moja wypowiedź, ale ma prawo wisieć. I nie jest to żadną patologią a całkiem normalną rzeczą.
          Zastanów się czy chcesz karmić piersią bardzo bardzo, bo jak tak to butelkom i mm trzeba podziękować. Dokarmiać możesz swoim odciągniętym mlekiem ale albo ze strzykawki, albo z kieliszka albo po palcu. Podając mm zamiast rozkręcić laktację powodujesz, że Twoje piersi nie będą wytwarzały wystarczającej ilości mleka. Podanie butelki i smoczków może zaburzyć prawidłową technikę ssania a co za tym idzie dziecko będzie nieprawidłowo łapało pierś, nie najada się i temu może też "wisieć". To wiszenie mija a najlepiej wpływa na laktację.
          • flor_aaa Re: Długo i mało 18.05.15, 20:34
            Zgadzam sie w 100%
            Ja niestety tego szczęścia nie miałam bo mój syn nie chciał ssać.Musialam zostać KPI. I teraz jest tak, ze nigdzie niemotę pojechać na dłużej i na dłuższy spacer bo co 3h trzeba odciągnąć,nakarmić , umyć laktator i wysterylizować, Jeśli masz ssaka porządnego w domu, to przebolej pocztki a obiecuje ci, ze bedIesz syna po rączkach całować , ze nie jesteś uziemiona w domu, tylko masz "mleczarnie" zawsze ze sobą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka