Dodaj do ulubionych

pieluszki bambusowe

06.08.15, 14:34
Używacie?
Mam dwie, z roznych firm, jedna "firmowa", druga z all. Byly cudne i mieciutkie niestety po nastu praniach zmniejszyly sie o 1/3 i zrobily sie zbite, grube i niefajne. Tez sie wam tak dzieje? Nie wiem czy tak po prostu maja ze po wielu praniach sie nadaja na szmaty czy ja cos zle robie? Piore normalnie w 40*C, bo uzywam tylko do wycierania buzi, nakrywania itd, nie gotuje wink
Obserwuj wątek
    • eowen Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 15:35
      Mam od 2 miesięcy, 2 sztuki, używam jako kocyków. Nic się z nimi nie dzieje.
    • kamagama Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 15:45
      Mam otulacz bambusowy z lelablanc,używam jako kocyka.Pralam wiele razy,nic się nie dzieje,nadal milutki w dotyku.
      • dor1s Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 18:04
        Ale on jest taki gladziutki czy ma strukture jak pieluska? Bo wiem, ze te mgielki bambusowe sa z innego materialu, takiego gladkiego. Mi po ok. 2-3 miesiacach zaczely marniec te pieluchy. A dodajecie plyn do plukania?
        • kamagama Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 18:20
          Jak go pierwszy raz uprałam,to właśnie wystraszyłam się ze stracił tą gładkość,ale po wyschnięciu jest ok,a po prasowaniu to jest jeszcze bardziej gładki. Używam tego otulacza 3 miesiac i mam nadzieję,że nie zacznie się z nim nic dziać,bo na te upały jest świetny. Piore tylko w proszku (Lovella) na 40 st. ,program standardowy z dodatkowym płukaniem.
        • kamagama Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 18:24
          A na pewno masz 100% bambus? Otulacz muślinowy zrobil mi się jak zwykła tetra,bo okazalo się ze więcej w nim zwyklej bawełny niż muślinu.
          • eowen Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 20:18
            Właśnie chciałam się o to samo zapytać, bo jak szukałam kocyka bambusowego, to większość produktów miała go w składzie, ale z domieszką innych materiałów. Trochę się naszukałam, ale udało mi się znaleźć takie, w których bambus był w 100%.
    • aamarzena Re: pieluszki bambusowe 06.08.15, 22:00
      mam kilka - część się zbiła po kilkakrotnym wypraniu w 60 st. Ale prasowanie z dużą ilościa pary wraca im jako taką gładkość. Te, które mi nie napatoczyły się gdy prałam w wyższych temperaturach i były prane w 40 st. są nadal milutkie i we właściwym wymiarze. Pieluchy mam od półtora roku, intensywnie używane
    • semi-dolce Re: pieluszki bambusowe 07.08.15, 08:07
      Bambus po praniu a przed suszeniem dobrze jest bardzo mocno strząsnąć, nawet walnąć mokrą pieluchą w coś parę razy dość mocno (futryna się sprawdza), wówczas po suszeniu jest miękki.
      • dor1s Re: pieluszki bambusowe 07.08.15, 13:13
        Naciagalam je po praniu zawsze. Pralam w 40 stopniach i mam 100% bambus. Moze to plyn do plukania w takim razie im szkodzi. Kurcze nie wiem uncertain
    • necia27 Re: pieluszki bambusowe 17.10.16, 13:54
      mam ze smyka kilka i nic sie z nimi nie dzieje
    • rosynanta Re: pieluszki bambusowe 19.10.16, 19:00
      Akurat nie oczekuję od nich, żeby były chłonne, bo używam ich jak tetry: do ocierania/przykrywania, nie do majtek wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka