siken 20.09.04, 16:22 Mam dwumiesiecznego chłopczyka i ostatnio ma trudności z oddawaniem stolca.Proszę o porady co zrobic w takiej sytuacji.DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magan5 Re: Zatwardzenie 20.09.04, 18:39 Jak juz było bardzo żle to wsadzaliśmy Jędrkowi czopek glicerynowy, dodatkowo jeszcze codziennie pił herbatkę z kopru Bobovity...są tacy którzy wsadzają dziecku końcówkę termometra posmarowaną oliwką w pupcie ale ja bym nie ryzykowała...pozdrawiam..i nie martw się jeśli mały nie pręży sie i nie płacze to nawet kilkudniowe przerwy w kupce sa normalne Odpowiedz Link Zgłoś
dorotabajerlein Re: Zatwardzenie 20.09.04, 18:42 Ja mam 4-miesięczną Julię i także mamy problemy z kupkami. Ale to jest normalne u niemowląt. Radzimy sobie czopkiem co 4 dni lub termometrem. Podobno wszystko się wyreguluje jak wprowadzimy nowe pokarmy (oprócz piersi) do diety. Niedługo zaczniemy pić soczki z jabłuszka i jeść przetarte jabłuszka. Trzymaj się i życzę cierpliwości. Pozdrawiam Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona281 Re: Zatwardzenie 20.09.04, 22:09 Radzę żebyś Ty pojadła trochę jabłek i może kompotu ze śliwek. Dziecko dostanie to przez mleko. Moja bratowa kiedys zjadła 4 jabłak w jednym dniu i córeczka dostała rozwolniena. Może to pomoże. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth17 Re: Zatwardzenie 26.09.04, 00:06 przerabiałam problem- odnisłam sukces - napisz mi maila coś więcej czym karmisz itp a sluże fachową pomocą Odpowiedz Link Zgłoś