Dodaj do ulubionych

Spacerówka

19.02.16, 08:21
Witam, mam dość dużego 7 miesięcznego synka i nie mieści się po mału w gondolisad Czy jeśli dziecko nie siada samodzielnie mogę je już wozić w spacerówce?smile PS. Czy śpiworek do spacerówki jest przydatny? Jeśli macie jakieś fajne śpiworki proszę o informację gdzie kupowaliściewink
Obserwuj wątek
    • moni_k_a85 Re: Spacerówka 19.02.16, 13:00
      Większość spacerówek rozkłada się do pozycji leżącej także nie ma problemu. Mój jeździ od 5 miesiąca. Śpiworek posiadamy, kupiony na allegro, używany całą zimę, polecam.
    • sfornarina Re: Spacerówka 19.02.16, 13:53
      Nie siada sam czy w ogóle nie siedzi?
    • zuleyka.z.talgaru Re: Spacerówka 19.02.16, 14:24
      Też mam 7 miesięczniaka. Nie mieści się do gondoli (roan marita - jedna z największych na rynku) i przesadziłam go do spacerówki - rozłożonej na płasko, bowiem dzieć ani nie siedzi ani nie siada. Dokupiłam zimowy śpiworek i tak spacerujemy. Szkoda mi gondoli, bo miałam nadzieję, że całą zimę w niej przejeździ, ale nie wzięłam pod uwagę, że taki kloc się z niego zrobi.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Spacerówka 19.02.16, 14:25
        Aha, śpiworek kupiłam w sklepie z wózkami, zwykły na suwak i przekładane pasy 5 punktowe. Dałam 150zł.
    • mamastasia15 Re: Spacerówka 19.02.16, 16:09
      Mały nie siada, jak np dam mu karton z zabawkami i zrobie mu pozycje półleżącą i chwyci się kartona muszę mu trochę pomóc ale usiedzi jakieś 30 sekund i leci na boki smile
      • sfornarina Re: Spacerówka 19.02.16, 16:19
        To chyba spacerówka rozkładana na płasko będzie potrzebna.
        • ela.dzi Re: Spacerówka 19.02.16, 23:02
          Niekoniecznie. Mój w ogóle nie siedział i nieprędko zapowiadało się, że będzie siedział, gdy przesadzaliśmy się do spacerówki. Spacerówka od 2w1 była kiepska, bo w pozycji półsiedzącej mały zjeżdżał i się denerwował, a na płasko czy na półleżąco odmówił jeżdżenia. Polecam spacerówki z siedziskiem, gdzie nóżki są troszkę wyżej niż pupa, jak w foteliku czy leżaczku.

Śpiworek to bardzo przydatna rzecz do wózka, szczerze polecam.
          • sfornarina Re: Spacerówka 20.02.16, 15:11
            Aaaa. No ja taką spacerówkę miałam, co się obracała do poziomu, ale pupa była niżej niż reszta smile

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpTarmwC3vYMX-v4dOo9HcVBiYqAE31MrDc66eouB--5xmYBZhjA
            • ela.dzi Re: Spacerówka 20.02.16, 15:27
              Kubełek to jeszcze inny typ, ale też super dla niesiedzącego dziecka. Miałam na myśli coś takiego : www.google.pl/search?q=mamas+and+papas+armadillo+review&rlz=1C9BKJA_enPL616PL616&hl=en-GB&biw=1024&bih=653&prmd=visn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi7zf6rxYbLAhVo83IKHX6sBCAQ_AUIBygC&dpr=2#imgrc=JTi1Nl-1jjxAhM%3A
              (Tablet nie pozwala mi zrobić z tego jakiegoś znośnego linka.)
              • europadasielubic Re: Spacerówka 21.02.16, 13:15
                Jest cała masa wózków, które są spacerowe i rozkładają się na całkiem płasko. Nawet parasolkowate.
                • ela.dzi Re: Spacerówka 21.02.16, 14:32
                  Co to ma do rzeczy ?
                  • europadasielubic Re: Spacerówka 21.02.16, 15:12
                    Z Waszych wypowiedzi wywnioskowałam jakby był wybór tylko między kubełkami, a 150 stopni wink
            • lidek0 Re: Spacerówka 20.02.16, 16:20
              Zastanawia mnie tylko czym kierują się rodzice kupując kubełek? Sami też lubicie spać w wymuszonej pozycji nie na płasko? Bo przecież dziecko w niej na spacerze też może zasnąć? Inna sprawa, że trze przednie malutkie kółeczka są bardzo niepraktyczne, ale to już co kto woli.
              • sfornarina Re: Spacerówka 20.02.16, 19:53
                Lidek, zastanawia mnie, co kieruje takimi jak Ty, które muszą się czepić wózka, którego pewnie na oczy nie widziały big_grin

Po pierwsze, moje bugaboo miało i gondolę, i kubełek w wyposażeniu.

Po drugie, moje dziecię siedziało niepodparte i wyprostowane jak strzała od piątego miesiąca życia nawet przez 30-45 minut. Bez przewracania się - gdy się przechylił, potrafił się ręką odepchnąć i wrócić do pozycji siedzącej.
                Siedział więc, zanim zaczęliśmy używać kubełek - ale ten kubełek można używać nawet u noworodka.

Po trzecie, przejedź się kiedyś wózkiem bugaboo, a dopiero potem decyduj, czy przednie "kółeczka" są niepraktyczne. Ten wózek TERENOWY prowadzisz jedną ręką przez korzenie, błoto, piach na plaży i zmrożony śnieg.
                • lidek0 Re: Spacerówka 21.02.16, 11:35
                  Nie denerwuj się tak, skoro teki wózek jest super to liczę, że mi wytłumaczysz ideę wymuszonej pozycji do spania, skoro my dorośli śpimy na płasko.
                  "Po drugie, moje dziecię siedziało niepodparte i wyprostowane jak strzała od piątego miesiąca życia nawet przez 30-45 minut. Bez przewracania się - gdy się przechylił, potrafił się ręką odepchnąć i wrócić do pozycji siedzącej.
                  Siedział więc, zanim zaczęliśmy używać kubełek - ale ten kubełek można używać nawet u noworodka." ale co to ma do rzeczy ?- pytam czym kierują się rodzice wożąc dziecko w wymuszonej pozycji - jak nie znasz odpowiedzi nie musisz do razu tak się unosić. Testowałam wózki znajomych z małymi kółkami i te z dużymi pompowanymi są o niebo lepsze bez względu na model. Masz inne zdanie a Twój wózek jest najlepszy na świecie po prostu na pisz i wyluzuj smile
    • ani-a1987 Re: Spacerówka 20.02.16, 13:09
      my przesiedliśmy się do spacerówki jak mały miał 5 m-cy, jest zapięty pasami, ma takie miejsce na nóżki dosyć wysoko, trochę jak w leżaczku i jakoś siedzi smile a i śpiworka nie używamy, bo nawet nie wiem jak bym miała go zapiąć, jak tam jest między nogami zapięcie, plus pasy i jeszcze takie metalowe zabezpieczenie tongue_out Ewentualnie jakiś kocyk mu daję, ale jak jest ubrany i ma buty to nie jest to konieczne smile mieliśmy taki porządny śpiwór wełniany w gondoli, ale szczerze może ze trzy razy go używaliśmy.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Spacerówka 20.02.16, 13:30
        Są śpiwory z wycięciami na pasy smile
    • maagda13 Re: Spacerówka 20.02.16, 14:46
      Myślę, że w spacerówce rozkładanej na płasko możesz spokojnie go wozić. My bardzo szybko przesiedliśmy się na tak rozkładaną spacerówkę, bo syn nie tolerował gondoli. Spiworek - my na zimę mamy taki jakby kombinezon, przypomina kombinezony narciarskie dla dzieci, z doszytymi 'bucikami' z ocieplaczem i rekawiczkami. W takim kombinezonie spokojnie zapniesz dziecko w spacerówce. Widziałam, że niektórzy mają ocieplane śpiwory/ochraniacze na spacerówkę zakładane, my rzadko z tego korzystamy, tylko przy dużych mrozach (mielismy w komplecie z wózkiem, pod to wkładałam koc, jak było bardzo zimno).
    • lidek0 Re: Spacerówka 20.02.16, 16:22
      Śpiworek jest bardzo przydatny, u nas był w użyciu do 3 rż na sankach, sprawdź tylko czy będzie otwory będą pasowały do pasów od wózka no i wybierz maksymalnie duży.
    • mamastasia15 Re: Spacerówka 20.02.16, 18:57
      Dzięki wszystkim za rady smile poń prostu boje się trochę ze w spacerowce jest bardziej narażony na wiatr smile a my chodzimy dziennie 2 godziny smile muszę jutro zmontować spacerowke i zobaczyć jak ona wyglądabig_grin
      • bieniewicka Re: Spacerówka 20.02.16, 21:38
        Co do śpiworków to mega polecam elodie details. Jest bardzo ciepły i przeciwdeszczowy więc ja go stosuję gdy jest poniżej 5 stopni, ewentualnie bardzo leciutko ubieram gdy jest troche cieplej i nie planuję jej wyjmować z wózka. Teraz ma blisko 2 latka i ubranka 92 i teraz powoli zaczyna z niego wyrastać. Kupiła babcia przez internet. My mamy ten - sweetańsy design wybrał tatuś wink scandinavianbaby.pl/product-pol-416-Elodie-Details-Spiworek-do-wozka-Apple-of-my-eye.html?gclid=Cj0KEQiAuqC2BRDVxMSnpa-mhZoBEiQAFta8we7v9BSxD8hwnArtcG3dEfR3-1_HSme9YePR2pSa568aAtaU8P8HAQ
    • antosia1993 Re: Spacerówka 10.03.16, 20:34
      Jeżeli spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej to jak najbardziej. smile Ja ze spacerówki od 3 miesiąca około korzystam. Gondola była dla mnie nieporęczna, miała mniejszą budkę. Im więcej samodzielnie siedział tym większy kąt ustawiałam czasem żeby popatrzył na świat. Teraz 10 mc syn czasem już siedzi prawie jak w prawdziwej spacerówce. Nie na długo, ale radochę ma.
    • antosia1993 Re: Spacerówka 10.03.16, 20:35
      A ze śpiworka zupełnie nie korzystam mimo tego, że posiadam od siostry. Ciepły kocyk w zupełności mi wystarczył. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka