Dodaj do ulubionych

strachliwe niemowle

27.02.16, 20:24
Czy któraś z Was ma tez takie strachliwe dziecko? Ostatnio mąż kichnął- histeria 15 min, i tak na codzień: brzęknięcie naczyniami, krzyk starszego dziecka itp, niedługo na placach będziemy chodzić albo fruwać nad podłogą. Dodam że mała ma niecałe 3 miesiące a jest tak od niespełna 2 tygodni...
Czasem zdarza jej się wpaść w histerię bez konkretnego bodźca, po prostu leży i nagle zaczyna się przeraźliwy ryk 10-20 min i jest po... też nie wiem co to może być? Wkurza mnie gadanie że to kobieta i ma fochy...Stresuje mnie takie zachowanie bo jakieś podłoże tego musi być. Leży sobie pogodne, spokojne dziecko i nagle ryk, chwilę ją ponosże, poprzytulam, czasem pierś i stop często zasypia na chwile i budzi sie po 15 min z uśmiechem - DZIWNE
Nie wiem czy się martwić czy jednak odpuścić....
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: strachliwe niemowle 27.02.16, 20:50
      Osobiście nie widzę nic żeby się martwić,to maluch i rządzi się swoimi prawami.
      I gratuluje drugiego potomkasmile
      Dawno Cię tu nie byłowink
    • malinowa80 Re: strachliwe niemowle 27.02.16, 20:59
      A no dawnosmile jak pierwsze skończyło rok zrobiło się zdecydowanie mniej pytań...smile przyszło drugie = córka ( dzięki za gratki) i znowu trochę pytań i niepewności. Całe szczęście że generalnie " łatwiejszy egzemplarz" niż syneksmile dzisiaj po histerii zasnęła o 18:30, synek wyjątkowo ma "lota" na bajki więc z nadmiaru czasu zajrzałam na forumsmile
      pozdrawiam
      • agncwy Re: strachliwe niemowle 27.02.16, 21:35
        No to fajniesmile
        A jeszcze napisze,ze mój najmłodszy też taki strachliwy był. Dzis ma 16mcy,jest wcześniakiem i przechodził wiele badań,lekarzy i wszystko ok. Z czasem ta strachliwość się zmniejszała,ze spaniem był problem bo go byle co wybudzało. Zaczął spać przy włączonym szumie i było o wiele lepiej.
    • sfornarina Re: strachliwe niemowle 27.02.16, 22:02
      Moje też tak reagowało na nagły hałas. Jak kaszlnęłam albo kichnęłam podczas karmienia, to 10 minut musiałam z ryku uspokajać smile
      Przeszło.
      • fantomowy_bol_mozgu Re: strachliwe niemowle 29.02.16, 18:15
        Sfornarina - a kiedy Twojemu przeszło? Mój ma niespełna rok i dalej reaguje płaczem na nagły wybuch śmiechu itp. Zaczynam go adaptować do żłobka i pojawiają się przez to problemy (bo inne dzieci piszczą np wink ) i tak się zastanawiam, czy się przyzwyczai...
        • sfornarina Re: strachliwe niemowle 08.03.16, 16:46
          Chyba tuż przed skończeniem roku.
          Do tej pory zdarza mu się zareagować płaczem na nagły hałas, ale jest już dużo dużo lepiej. W żłobku przez pierwszych kilka tygodni bał się śpiewania - ponoć źle reagował na hałas. Teraz (14m) są to jego ulubione zajęcia smile
    • marzula25 Re: strachliwe niemowle 29.02.16, 19:35
      U nas tez córeczka jak byla malutka regowala okropnym placzem na kichniecie, trzasniecie drzwiami, głośny smiech. Przeszło ok 5/6 miesiaca. Niestety dalej wszelkie głośniejsze dzwieki potrafia ja wybudzic ze snu.
    • antosia1993 Re: strachliwe niemowle 07.03.16, 15:59
      Synek ma teraz prawie 10mc i tak samo reaguje na nagły dźwięk. Głośno muzyka czy rozmowa może byc i mu nie przeszkadza, ale nagły niezapowiedziany dźwięk to już jest podskok do góry i płacz. Nie denerwuj się dzieci mają bardzo dobry słuch i uważam, że w końcu naszym maluchom minie taki strach. smile Kuba u mnie też ma zmiany nastrojów od płaczu do śmiechu i naodwrót. Ja mam wrażenie, że synek sprawdza na co może sobie pozwolić i u kogo granice jak podciągnąć.
    • marcik844 Re: strachliwe niemowle 08.03.16, 09:10
      Typ wrażliwca, coraz więcej bodźców dociera. Nie ma co sie martwić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka