madzia761 27.09.04, 19:36 Poszukuję dobrego pediatry, laryngologa, ortopedy dziecięcego w w.w. klinice. Lub ew. nazwiska lekarzy, których powinnam omijać z daleka. Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junior78 Re: LuxMed 27.09.04, 21:24 Przede wszystkim tę klinikę należy omijać. Szerokim łukiem. Niespecjalnie się różni od ZOZu. Odpowiedz Link Zgłoś
aerde Re: LuxMed 28.09.04, 10:21 Nie gniewaj się, ale szerokim łukiem to powinno się pomijać takie posty, które niczego do dyskusji nie wnoszą. W państwowej przychodzi, z której niestety musimy od czasu do czasu korzystać, trzeba wykłócać się o każde skierowanie na badania. Gdybyśmy chodzili wyłącznie do państwowych lekarzy pół roczne dziecko nie miało by zrobionych żadnych badań - ani usg bioderek, badania krwi, okulisty itp. Co więcej, żaden z "państwowych" lekarzy w naszej przychodni nie ma nawet zwyczaju poinformować rodziców, jakie badania należy zrobić - prywatnie czy państwowo. Luxmed wydaje się iść ostatnio w ilość, a nie jakość, ale przynajmniej lekarze nie bronią się przed dawaniem skierowań na badania - jeżeli nie chcesz bądź nie stać Ciebie na zrobienie tych badań (a sporo z nich i tak obejmują różne abonamenty), to ich nie musisz robić. Ale masz możliwość i wiesz, że powinieneś. Na niekorzyść Luxmedu przemawia również kiepska organizacja - niby umawiasz się na konkretną godzinę, ale i tak pacjenci są przyjmowani poza ustaloną kolejnością, a czas umawianej wizyty to niekiedy 5 - 7 minut, więc trudno liczyć na punktualność. Co w przypadku małego (i dodatkowo chorego dziecka) może być bardzo uciążliwe. Co do lekarzy pediatrów - z Luxmedem nie mamy dużych doświadczeń, więc niestety nie potrafię nic więcej napisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aerde Re: LuxMed 28.09.04, 11:50 madzia761 napisała: > Dziękuję. I wcale się nie gniewam Moja odpowiedź dotyczyła postu juniora78. Ty chyba nie masz powodu się na mnie gniewać ) > Przede wszystkim tę klinikę należy omijać. Szerokim łukiem. > Niespecjalnie się różni od ZOZu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia761 Re: LuxMed 28.09.04, 12:10 Masz rację, jestem tu od niedawna, trochę się jeszcze gubię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś