Dodaj do ulubionych

Jadłospis po 4 msc

07.02.17, 21:58
Witam. Chciałabym aby ktoś mi pomogl zrobić jadłospis po 4 miesiącu przy AZS i alergia pokarmowa. Mój za kilka dni kończy 4 msc i tak pomyslalam co mogę mu zacząć podawać. Może tu ktoś miał już takie doświadczenie i mógłby się podzielić jak to wygląda godzinowo i co podajecie smile. Z góry Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dwellajna Re: Jadłospis po 4 msc 07.02.17, 23:39
      Diete sie rozszerza po 6 mies. Szczegolnie przy alergiach. Wez doczytaj.
    • rulsanka Re: Jadłospis po 4 msc 08.02.17, 10:28
      Proszę bardzo: śniadanie: mleko. Obiad: mleko Kolacja: mleko. W międzyczasie: mleko big_grin

Z rozszerzaniem diety nie ma co się spieszyć, szczególnie przy alergii.
    • rosynanta Re: Jadłospis po 4 msc 08.02.17, 11:39
      Lelka, pewnie masz informacje sprzed paru lat, kiedy dietę rozszerzało się po skończonym 4. miesiącu w przypadku karmienia MM. Teraz jest inaczej, niezależnie od sposobu karmienia pierwsze 6 miesięcy to wyłącznie mleko, piersiowe lub MM.

Spójrz na to z tej strony: masz jeszcze 2 miesiące, żeby zastanowić się, co podawać, poczytać na ten temat smile Twój syn w tym czasie będzie dorastał i dojrzewał do pierwszych posiłków.

Polecam Ci ten blog: KLIK.
    • kiddy Re: Jadłospis po 4 msc 08.02.17, 15:37
      Moja córka też jest uczulona na mleko krowie, je Nutramigen. Ma teraz 5 miesięcy i jeszcze przez miesiąc będzie wyłącznie na mieszance. Nie ma się co spieszyć z rozszerzaniem diety. Ja też polecam podlinkowany wyżej blog, tam jest bardzo dużo rzetelnych informacji o żywieniu niemowląt.
    • sfornarina Re: Jadłospis po 4 msc 08.02.17, 21:51
      Mleko i wyłącznie mleko do 6-go miesiąca życia.
    • yaguarete Re: Jadłospis po 4 msc 08.02.17, 23:38
      Do 6-tego miesiaca zycia dziecka spokojnie mozesz podawac tylko mleko, na rozszerzanie diety jeszcze troche za wczesnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka