agad2 11.11.04, 14:32 WITAM!MAM PROBLEM Z MOIM TRZYMIESIECZNYM SYNEM. OTOZ PEDIATRA STWIERTDZL ZE PRZY PODCIAGANIU ZA ROCZKI DO POZYCJI SIEDZACEJ NIE TRZYMA GLOWKI I SKIEROWAL NAS DO NEUROLOGA.CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM,? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: opadajaca glowka 11.11.04, 17:16 Witam dziewczyny pisza o tym w poście " rozwój - niedorozwój? 3-4 m-c " Pozdrawiam i powodzonka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: opadajaca glowka 11.11.04, 22:51 A owszem, właśnie wczoraj ortopeda powiedział mi, ze mój trzymiesięczny synek (konczy 3 miesiące własnie dzisiaj) powiedział mi, że jest "wiotki" i nie podnosi głowki z pozycji leżącej na plecach. Kazał mi zapisać się na kontrolną wizytę za trzy tygodnie i wtedy ew, rehabilitacja. Ale ja sie nie przejmuję, nie dajmy się zwariować, nie kazdy trzymiesięczniak musi sztywno trzymać głowkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 Re: opadajaca glowka 12.11.04, 12:23 Mój Kuba ma 7 m-cy, lekarz nigdy nie badał czy ciągnie głókę czy nie, a zaczął robić to dopiero z miesiąc temu. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
elle261 Re: opadajaca glowka 12.11.04, 17:14 Witam! Fakt,że mój synek(dwa i pół miesiąca) nie podnosi główki zauważył nasz pediatra;my także dostaliśmy skierowanie do neurologa i do poradni rehabilitacyjnej.Synek ma napięcie mięśniowe osi głowa-tułów,dlatego nie podnosi głowy,więc myślę,że Twój prawdopodobnie ma to samo Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
camille1 Re: opadajaca glowka 12.11.04, 22:50 elle261 napisała: > Witam! > Fakt,że mój synek(dwa i pół miesiąca) nie podnosi główki zauważył nasz > pediatra;my także dostaliśmy skierowanie do neurologa i do poradni > rehabilitacyjnej.Synek ma napięcie mięśniowe osi głowa-tułów,dlatego nie > podnosi głowy,więc myślę,że Twój prawdopodobnie ma to samo > Powodzenia! Nie sprecyzowałaś dokładnie czy Twój synek w ogóle nie podnosi główki (np. leżąc na brzuszku), czy też nie trzyma główki podciągany za rączki, bo to jest tematem postu agad2. W kisiążce "Pierwszy rok życia dziecka" jest napisane "Przy końcu czwartego miesiąca większość dzieci podciagana do siedzenia nie potrafi jeszcze utrzymywać głowy równo z tułowiem. Główka zwykle opada do tyłu" (jest to podpis pod ilustracjami str. 214) Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: opadajaca glowka 12.11.04, 22:54 Ela ma 4 miesiace, a główke podniosła do siadu dopiero dzisiaj. na brzuszku trzymała się ładnie już wcześniej. nie dajcie sie zwariować!!! na wszystko przychodzi czas. jeżeli lekarze mówią, że jest ok., to nie szukajcie chorób, bo zwariujecie! Odpowiedz Link Zgłoś