anixta 15.11.04, 12:59 Nie mozemy sie ich pozbyc. Dostalam od lekara netamycyne ale one znikaja i robia sie na nowo. Znacie moze jakies jescze sposoby na to cholerstwo ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_5 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 13:04 Spróbuj homeopatyczne kulki BORAX 5CH Boirona 1 kulka do buzi 4 razy dziennie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kaleta76 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 13:19 witaj, tez mialam ten problem i nic nie pomagalo. dopiero stary sprawdzony sposob naszych mam-zwykly fiolet na wodzie-wprawdzie wyglada to nieestetycznie- bo czasami bużka jest troche fioletowa, ale gwarantuje ze plesniawki znikną, tak bylo w naszym przypadku.raz posmarowalam i pozbylam sie tego , co tak bardzo denerwuje nasze pociechy i nas Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:00 Nam lekarka rowniez przepisala pioktanine, maly mial fioletowy buziaczek przez jakis czas, ale plesniawki zniknely. Aphtin sie u nas nie sprawdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.l1 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 15:45 sprawdzony sposób mojej mamy, może trochę nie higieniczny ale skuteczny w 100%, bierzemy obsiusianą pieluszkę jego własnym moczem i pędzlujemy całą buźkę od środka. naprawdę to pomaga. pozdrawiam. Agata i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 18:33 agata bardzo dobrze napisałaś to taka mała urynoterapia też pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
sara35 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 15:55 Ja tam bym nie siusiała dziecku do buzi, chociaż desperacja czasami sprowadza na człowieka różne pomysły. Mój sprawdzony: Aftin kupiś (jakoś inaczej się pisze) i wyjałowione gaziki, na palec i pędzlujemy jamę ustną kilka razy dziennie. Uzbroić się w cierpliwość i naprawdę skutkuje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:24 Nam pediatra poleciła stosować Dactarin (mimo, iż na ulotce jest zalecany dla starszych dzieci), sama stosowała go u swoich bliźniaczek. Jest bezpieczny. Na receptę. No i DZIAŁA. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:25 tylko siuśki!!! zniknie na drugi dzień i na dobre - przerabiałam to w sierpniu. po co dawac dziecku mase różnych lekarstw ( też dawałam) skoro można mu szybko i naturalnie ulżyć? spróbuj! pozdrawiam, Kasia i Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1982 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 21:59 popieram poprzednią wypowiedź!!! Siuśki dzidziusia na jego pleśniawki! Ja też to przerabiałam i pomogło od razu i żadnych nawrotów a mała ma już skończone 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
e11823 Re:Uwaga! PLESNIAWKI 16.11.04, 15:40 Witajcie! Odnośnie pleśniawek chciałabym zakomunikować,że niektórzy pediatrzy wszystko co białe traktują jako pleśniawki i przepisują specyfiki.Mojemu dziecku również zdiagnozowano pleśniawki,ponieważ mialo biały nalot na języku i zalecono aftin.ja niepokorna lekarzom,ponieważ sama do nich należę,nie zastosowałam się do zaleceń,ponieważ moim zdaniem pleśniawki charakteryzują sie tym,że po ich usunię ciu podłoże jest krwawiące,diecko nie chce jeść ,bo to boli i jest ogólnie trochę cierpiące.Moje dziecko tych objawów nie miało,dlatego nie widziałam sensu faszerowania dzidzi chemią.Ale jeśli już są to polecam nystatynę,jeśli ona nie działa to najlepiej zrobić wymaz i sprawdzić rodzaj grzyba,a wtedy stosować celowany lek.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: PLESNIAWKI 16.11.04, 20:16 U nas pomogła gencjana, chociaż aptekarz uśmiechał się pod nosem jak mu powiedziałam po co to kupuję. Stwierdził, że nie pomoże - pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś