Dodaj do ulubionych

PLESNIAWKI

15.11.04, 12:59
Nie mozemy sie ich pozbyc. Dostalam od lekara netamycyne ale one znikaja i
robia sie na nowo. Znacie moze jakies jescze sposoby na to cholerstwo ????
Obserwuj wątek
    • monika_5 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 13:04
      Spróbuj homeopatyczne kulki BORAX 5CH Boirona 1 kulka do buzi 4 razy dziennie.
      Monika
      • kaleta76 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 13:19
        witaj, tez mialam ten problem i nic nie pomagalo. dopiero stary sprawdzony
        sposob naszych mam-zwykly fiolet na wodzie-wprawdzie wyglada to nieestetycznie-
        bo czasami bużka jest troche fioletowa, ale gwarantuje ze plesniawki znikną,
        tak bylo w naszym przypadku.raz posmarowalam i pozbylam sie tego , co tak
        bardzo denerwuje nasze pociechy i nas smile
        • margarettka Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:00
          Nam lekarka rowniez przepisala pioktanine, maly mial fioletowy buziaczek przez
          jakis czas, ale plesniawki zniknely. Aphtin sie u nas nie sprawdzil.
    • agata.l1 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 15:45
      sprawdzony sposób mojej mamy, może trochę nie higieniczny ale skuteczny w 100%,
      bierzemy obsiusianą pieluszkę jego własnym moczem i pędzlujemy całą buźkę od
      środka. naprawdę to pomaga. pozdrawiam.

Agata i Kubuś
      • monika_5 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 18:33
        agata bardzo dobrze napisałaś to taka mała urynoterapia też pomaga.
    • sara35 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 15:55
      Ja tam bym nie siusiała dziecku do buzi, chociaż desperacja czasami sprowadza
      na człowieka różne pomysły. Mój sprawdzony: Aftin kupiś (jakoś inaczej się
      pisze) i wyjałowione gaziki, na palec i pędzlujemy jamę ustną kilka razy
      dziennie. Uzbroić się w cierpliwość i naprawdę skutkuje!!!!!
    • tynia3 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:24
      Nam pediatra poleciła stosować Dactarin (mimo, iż na ulotce jest zalecany dla
      starszych dzieci), sama stosowała go u swoich bliźniaczek. Jest bezpieczny. Na
      receptę. No i DZIAŁA.

pzdr
    • katklos Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 16:25
      tylko siuśki!!! zniknie na drugi dzień i na dobre - przerabiałam to w sierpniu.
      po co dawac dziecku mase różnych lekarstw ( też dawałam) skoro można mu szybko
      i naturalnie ulżyć? spróbuj! pozdrawiam, Kasia i Bartuś
      • joanna1982 Re: PLESNIAWKI 15.11.04, 21:59
        popieram poprzednią wypowiedź!!! Siuśki dzidziusia na jego pleśniawki! Ja też
        to przerabiałam i pomogło od razu i żadnych nawrotów a mała ma już skończone 5
        miesięcy.
    • e11823 Re:Uwaga! PLESNIAWKI 16.11.04, 15:40
      Witajcie! Odnośnie pleśniawek chciałabym zakomunikować,że niektórzy pediatrzy
      wszystko co białe traktują jako pleśniawki i przepisują specyfiki.Mojemu
      dziecku również zdiagnozowano pleśniawki,ponieważ mialo biały nalot na języku i
      zalecono aftin.ja niepokorna lekarzom,ponieważ sama do nich należę,nie
      zastosowałam się do zaleceń,ponieważ moim zdaniem pleśniawki charakteryzują sie
      tym,że po ich usunię ciu podłoże jest krwawiące,diecko nie chce jeść ,bo to
      boli i jest ogólnie trochę cierpiące.Moje dziecko tych objawów nie
      miało,dlatego nie widziałam sensu faszerowania dzidzi chemią.Ale jeśli już są
      to polecam nystatynę,jeśli ona nie działa to najlepiej zrobić wymaz i sprawdzić
      rodzaj grzyba,a wtedy stosować celowany lek.Pozdrawiam!
    • iwonka50 Re: PLESNIAWKI 16.11.04, 20:16
      U nas pomogła gencjana, chociaż aptekarz uśmiechał się pod nosem jak mu
      powiedziałam po co to kupuję. Stwierdził, że nie pomoże - pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka