merry1 30.11.04, 13:17 U mojej 2 miesięcznej dzidzi zauważyłam że skórę za uszami ma troszkę podrażnioną (łuszczy się) choć codziennie starannie przecieram rumiankiem wszystkie fałdki.Proszę poradzcie czym mam smarować lub myć skurę za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulka50 Re: Jeszcze słowo o uszach 30.11.04, 13:27 ja mialam to samo smaruje oliwką i szczególną uwagę teraz zwracam na te miejsca mozna posmarować tłustym kremikiem Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Jeszcze słowo o uszach 30.11.04, 14:18 Moja tez tak ma. Lekarka mowila, ze to cos w rodzaju ciemieniuchy, zeby dobrze wycierac po kapieli i ew. smarowac jakims natluszczajacym kremem albo oliwka. Ja jej to potem zdrapuje i na jakis czas znika. A z wiekiem ma samo przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
anecik7 Re: Jeszcze słowo o uszach 30.11.04, 14:28 Oczywiście możesz skórę za uszkami przecierać rumiankiem bądz smarować kremem,ale u mojego synka karmionego piersią podobne objawy były przyczyną alergii na nabiał. Po wyeliminowaniu nabiału z mojego jadłospisu wszystko wróciło do normy. Teraz synek ma 6 miesięcy, jem już prawie wszystko a skóra za uszkami mojego maleństwa już się nie łuszczy. Oczywiście polecam kontakt z dooobrym pediatrą i życzę powodzenia. Uściski dla Dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś