Dodaj do ulubionych

prezent dla noworodka?- od Redakcji

• basia97 Re: prezent dla noworodka?- od Redakcji 17.12.04, 21:39
      A mnie bardzo sie podoba ofiarowanie maluchom w prezencie aniołów i aniołków.
      Moje dzieci dostały piękne drewniane aniołki jako prezent z okazji chrztu, ale
      myślę że na powitanie maluszka też się nadają. Oczywiście o ile nie uraża to
      uczuć religijnych bądź też przekonań rodziców. Sama robię takie właśnie
      prezenty coraz to nowym maluszkom, które pojawiają się w rodzinie czy wśród
      znajomych i za każdym razem ci symboliczni opiekunowie naszych milusińskich
      przyjmowane są bardzo dobrze. Wiszą sobie nad łóżeczkami i gdy pociechy
      podrosną od czasu do czasu trafiają do ich rączek. A dla przedszkolaków i
      starszych dzieci są to "widoczne" pamiaki ich narodzin. Z ubranek wszak sie
      wyrasta, pampersy sie zużywa, kwiaty wiedną...
    • nervusmama Re: prezent dla noworodka?- od Redakcji 18.12.04, 12:40
      od meza dostalam kwiaty i pierscionek z rubinkiem oczywiscie "za" kazda
      core ... nosze obydwa i za kazdym razem jak na nie patrze robi mi sie milo i
      powracaja wspomnienia
      od przyjacol dostawalismy pieluchy pampers jakos tak sie utarlo ale to wbrew
      pozorom najlepsze co mogli kupic bo kolejny kaftanik czy grzechotka? a pieluchy
      drogie i bardzo sie przydaly
      a od rodzicow kolyske i posciel na kilka zmian ...jakze przydatne i urocze
      od tesciow cieply kocyk tez uzywamy
      a sama tuz przed porodem kupilam sobie laktator avent i dobrze zrobilam byl
      moim najlepszym przyjacielem juz w szpitalu przy obu corach jak
      mialam "nawal"... potemm tez sie przydawal
      musze przyznac ze drugi maluch jest troche poszkodowany bo ma prawie wszystko
      po starszej siostrze tak ze za drugim razem bylo wiecej zabawek i ciuszkow sad
    • janitka Re: prezent dla noworodka?- 18.12.04, 16:56
      Ja najbardziej zadowolona byłam z pieluch Pampersó, synek ciuszków miał aż za
      dużo, a na tych 15 gryzaczkó to do dziś patrzeć nie mogę.....
    • szymawp Re: prezent dla noworodka?- od Redakcji 18.12.04, 21:33
      Ja najbardziej cieszę się z prezentu od dziadków - zasponsorowali po połowie
      pobranie, przebadanie i zamrożenie krwi pępowinowej (komurki macierzyste). To
      najlepszy prezent mojego synka i mam nadzieję że nigdy w życiu nie będzie go
      potrzebował.
      Dostalismy wiele prezentów - piękny bukiet polnych kwiatów od szczęśliwego
      tatusia, praktycznie całą wyprawkę dla dziecka (znowu dziadkowie), piękne
      zabawki zawsze trafione i do danego wieku.
      Do mamy dostałam pierścionek.
      Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka