Dodaj do ulubionych

7m - nic tylko mleko

16.12.04, 18:39
Jak nauczyć dziecko jeść inne pokarmy niż mleko. Karmiłam małą do 6m tylko
piersią, później przeszłam na mieszankę Bebilon Pepti( ma skazę białkową) i
zaczęłam podawać inne jedzonko- powoli jak radzą w poradnikach. Owszem mała
polubiła owoce i tylko owoce. Nie je warzyw,kaszek, kleików, zupek i nie chce
pić soczków, wody itp. Powoli zaczyna 8m a zupy zjada 5 łyzeczek. Co zrobić
aby zaczęła jeść przecież wpadnie w anemię. Poradzcie
Obserwuj wątek
    • jagandra Re: 7m - nic tylko mleko 16.12.04, 19:53
      Miałam podobny problem. Teraz moja córeczka ma rok, też ma skazę białkową, ale
      nadal ją karmię piersią, tyle że jestem na diecie eliminacyjnej. Bardzo długo
      mała nie jadła prawie nic poza moim pokarmem. Owszem - deserki owocowe ze
      słoiczka i owoce, a poza tym prawie nic. Czasem zjadła odrobinę brokuła czy
      ziemniaka. Jak miała 9,5 miesiąca - poszłam do pracy, cała przerażona, jak ten
      mój niejadek poradzi sobie beze mnie. I okazało się, że u niani dziecinka
      ładnie zjada smile Nadal je niedużo jak na swój wiek i jest bardzo wybredna, ale
      wagę i wzrost ma idealnie na 75 centylu, więc się nie martwię. Moża Twoja
      córeczka jeszcze nie dorosła do innych potraw? Szkoda, że przestałaś ją karmić
      piersią, bo wtedy z całkiem czystym sumieniem doradziłabym Ci, żebyś się nie
      przejmowała, bo mała dostaje wszystko, czego potrzebuje. Ale wydaje mi się, że
      nawet przy Bebilonie Pepti - jeśli nie chce nic więcej, widocznie nic więcej
      nie potrzebuje.
    • anula-p Re: 7m - nic tylko mleko 16.12.04, 20:06
      No właśnie - czemu przszłąś na bebilon? Przecież na skazę białokową najlepsza
      jest pierś?
      Moja Gosia ma teraz 6 i pół miesiaca, przez pół roku jadła tylko moje mleczko,
      też ma skazę białkową, teraz jej daję po troszeczku czegoś innego. Ale podstawą
      jest moje mleczko i tak bedzie jak się uda. Tylko ja nie jem nabiału.......
      Bo ja też niestety za miesiąc wracam do pracy. Teraz widzę, że ma już swoje
      preferencje - jbłuszko jest the best, marchewka ok, ale ziemiaczek
      brrrrrr...... Może też będzie z niej niejadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka