30.12.04, 12:39
witam wszystkie mamy!!!!
mam pytanie kiedy się idzie z niemowlakiem do ortopedy
mój syn ma skończone dwa miesiące
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: ortopeda 30.12.04, 12:55
      I wizyta skończone 6 tyg czyli właśnie teraz, póżniej 6 mż. ( mniej więcej
      kiedy zacznie siadać)i wtedy kiedy zacznie chodzić ok. 1rż.
    • nataliamackowiak Re: ortopeda 30.12.04, 12:57
      Ja poszłam odpłatnie prywatnie jak córka miała 11 tygodni, u nas kosztuje to
      30zł. Na kase chorych czekałabym długo-przegapiłam zapisy-a w ciągu 3 miesięcy
      ponoć trzeba iść sprawdzic bioderka.
      • bea-ta Re: ortopeda 30.12.04, 13:11
        Ja też byłam prywatnie w 2 i 6 mż. - państwowo panowie doktorzy odwalają chałe,
        chociaż sama pracuje w słuzbie zdrowia. Prywatnie zupełnie inne podejście,
        niestety.
    • renata28 Re: ortopeda 30.12.04, 13:32
      Pediatra ma obowiązek wypisać skierowanie, kiedy dziecko skończy miesiąc, ale
      niektórzy jakoś o tym jakoś dziwnie zapominają. Upomnij się koniecznie, bo na
      kasę chorych jest spora kolejka. Nie daj się zwodzić, że niepotrzebne, akurat w
      tym wieku trzeba koniecznie sprawdzić bioderka, choć masz chłopczyka.
      Pozdrawiam
      Renata
      To moja kropeczka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18917478

• toska212 Re: ortopeda 30.12.04, 13:37
      Z naszą małą byliśmy gdy miała 3-4 tygodnie. Miała dysplazję lewego biodra z
      wywichnięciem (pan dr powiedział że raczej silna dysplazja). Teraz ma 2,5
      miesiąca i od 3 dni zakładamy jej szynę Koszli tylko na noc już tylko
      profilaktyczne. Tak że wydaje mi się że im szybciej do ortopedy tym lepiej.
      Dodam że już w szpitalu zwrócili uwagę żę z bioderkiem może być coś nie tak. A
      swoją drogą to takie badania USG powinny być przeprowadzane już w szpitalu
      zaraz po urodzeniu, nawet gdyby miały być opcjonalne i trzeba by było za nie
      zapłacić to im szybsza diagnoza tym lepiej. Według mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka