Dodaj do ulubionych

ksztusi się

30.12.04, 19:49
Moje maleństwo ma dwa miesiące,nie karmie go piersią.
Od kilku tygodni ksztusi się śliną, budzi to mój wielki starch.
Zastanawiam się co mogę zrobić, do jakiego lekarza zgłośić się moze macie
jakieś doświadczenie.Błagam pomocy
Obserwuj wątek
    • agutek_b Re: ksztusi się 30.12.04, 20:28
      A to jest tylko ślina, czy może wydzielina półprzezroczysta, troszkę mętnawa
      jak na ślinę?
      Idiź do pediatry, koniecznie - żeby maluszek nie zakrztusił się podczas snu.
      • terib Re: ksztusi się 30.12.04, 20:34
        to raczej ślina, pediatra nic mi nie poradził co by pomogło
        • kasiaaug Re: ksztusi się 30.12.04, 22:15
          KONIECZNIE IDZ DO LEKARZA!!!!!!!!MOZE SIE ZAKRZTUSIC I UDUSIC WE SNIE.WLOZ POD
          MATERACYK NP.PODUSZKE-JASIEK TAK ZEBY NIE LEZALO POZIOMO TYLKO LEKKO DO
          GORY.ABSOLUTNIE NIE UKŁADAJ MALUSZKA DO SNU NA BRZUSZKU!RACZEJ NA BOCZKU
    • mamastefka Re: ksztusi się 30.12.04, 22:44
      jeżeli to tylko ślina to moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju. Mój synek też
      miał okres zwiększonego wydzielania śliny, i to zupenie normalne. Dziecko wtedy
      uczy się jak sobie z tym radzić i troszkę się przyksztusza, ale w końcu uczy
      się jak sobie z tym radzić. Też mnie to denerwowało, bo sie bałam, że się
      zakrztusi na dobre, ale mały zawsze sobie dawał radę....
      • jenny755 Re: ksztusi się 31.12.04, 11:08
        mo synek też tak miał w 2 miesiący kiedy u dzieci zaczyna wydzielać sięślina.
        uczą się wtedy jak ją połykać. Mojemu dziecku w nocy odrobina wypływała na
        poduszeczkę, bo od 1 miesiąca spał na brzuszku. często też dostawał czkawki,
        gdyż nie synchronizował połykania z pracą przepony przy oddychaniu. szybko to
        minęło już nawet o tym nie pamiętam. dalej się ślini bo wychodzą mu ząbki ale
        teraz już wie co się ze śliną robi.
        Nie martw się z czasem sobie poradzi. Do snu dobrą pozycją jest układanie na
        boczku.
        Ja osobiście nie zauważyłam żeby moje dziecko kiedykolwiek się zachłysnęło
        śpiąc w nocy na brzuszku.
        Pozdr.
        • terib Re: ksztusi się 31.12.04, 11:57
          ale on ksztusi się nawet trzymany w pozycji pionowej, ja dostaję obłedu ze
          strachu o niego, boję sie go zostawić nawet na sekundę samego.
          • kari-mama Re: ksztusi się 01.01.05, 09:53
            Doskonale cię rozumiem, bo u mojej córeczki było to samo. Zamierałam z lęku o
            nią.Na szczęście z czasem takie krztuszenie mija, dziecko po prostu nauczy się
            radzić sobie ze śliną.Na razie nie pozostaje ci nic innego jak być
            czujną,układać do snu na boku.Wkrótce minie!Wszystkiego naj w nowym roku!
            • renata28 Re: ksztusi się 01.01.05, 10:52
              Przypomniałam sobie, że moja mała też tak kiedyś miała. Powiedziałam o tym
              lekarzowi i kazał kupić nawilżacz. Teraz jest lepiej.
              Pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18917478
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka