Dodaj do ulubionych

tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu

08.01.05, 16:38
Witam drogie Mamusie !!!
Jestem jeszcze ciężarówką, ale mam do Was pytanie. Czy znacie takie tabletki,
które pod język się dostaje i poród trwa krótko i mniej boli. Nie jest to
raczej Dolargan ani Oksytocyna, więc co ???? Jestem umówiona ze " swoją"
położną na poród natur. 2 tyg. przed terminem, mam przyjść w danym dniu i
urodzę za pomocą magicznej tabletki...Proszę napiszcie czy słyszałyście o
czymś takim??? Ten środek jest dostępny tylko położnym...!!
Pozdrawiam Was i Wasze malutkie Cudeńka
-Kasia i 37 tc Pati
Obserwuj wątek
    • aga200406 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 18:44
      Jak wiem, to nie ma czegoś takiego. To znaczy nie było 7 miesięcy temu. No ale
      może się mylę. Pozdrawiam. Aga
      • basias82 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 18:46
        Hmmm nie spotkalam sie jeszcze z tego typu środkiem przeciwbólowym. Gdybym
        wiedziala 9 miesiecy temu na pewno bym sie w to zaopatrzyła
      • arras-k Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 18:48
        Ból porodowy jest tak silny że żadna tabletka nie jest w stanie go zmiejszyć.Mi
        podano zastrzyk podobno znieczulajacy w pupę i różnicy nie było żadnej.Przed i
        po tak samo bolało.Jesli chcesz rodzic bez bólu to raczej zdecyduj sie na Zzo,
        bo tabletka na pewno nei pomoże.
    • renata28 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 18:50
      A może chce Ci podać placebo. Podobno czasami też działa, bo ważne jest też
      nastawienie psychiczne
      • patbal Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 21:13
        dokładnie tak samo pomyślałam z tym placebo. no, ale teraz będzie trudniej o
        jego pożądane działanie skoro ci o tym wspomniałyśmy.. wink
        ale tak serio. ja rodzilam dwa m-ce temu i strasznie bałam się bólu, ale tuż po
        urodzeniu mai stwierdziłam, że mogę nawet zaraz znowu rodzić. naprawdę! mogę
        nawet powiedzieć, że mi się podobało. smile a jeśli myślisz podczas porodu o tym,
        że masz za chwilę urodzić swoje dzieciątko to naprawdę idzie łatwiej. liczy się
        efekt końcowy. smile
        trzymaj się i myśl pozytywnie. na pewno wszystko będzie ok.
        jeśli masz ochotę to zapraszam do mnie na gg: 525385. mogę się podzielić
        wrażeniami lub po prostu pogadać.
        pozdrawiam cieplutko!
        patrycja
        • afryka11 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 10.01.05, 11:54
          dziewczyno, czy wiesz jak dziecko sie męczy przychodząc na świat?dlaczego
          chcesz, żeby ono cierpiało a Ty się znieczulisz? poza tym poród nie boli.
          paskudne są skurze parte, szczególnie gdy masz bóle krzyżowe. Czasem idzie
          szybciej niz sobie wymarzysz. U mnie o 19,30 zaczęły się pierwsze skurcze( nic
          strasznego, szczególnie, gdy jest przy Tobie mąż i możesz sobie poskakać na
          piłce), o 2330 zaczęły skurcze parte( paskudne, przyznaje), a o 1,15miałam
          syna. Sam poród trwał 10min.Byłam nacinana, ale nic nie czułam. Nie znieczulaj
          się. Zamknij oczy i pomyśl, że za chwile zobaczysz najpiękniejszą istotę na
          świecie.Będziesz potem z siebie dumna. pozdrawiam
          • kasiulka751 afryka 10.01.05, 12:07
            Mnie wcale nie chodzi o znieczulenie, tylko położna tą tabl. chce wzniecić
            poród i pewnie masaż szyjki. Przyspieszenie porodu to właściwe działanie leku.
            buziaki
    • patbal Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 21:14
      dokładnie tak samo pomyślałam z tym placebo. no, ale teraz będzie trudniej o
      jego pożądane działanie skoro ci o tym wspomniałyśmy.. wink
      ale tak serio. ja rodzilam dwa m-ce temu i strasznie bałam się bólu, ale tuż po
      urodzeniu mai stwierdziłam, że mogę nawet zaraz znowu rodzić. naprawdę! mogę
      nawet powiedzieć, że mi się podobało. smile a jeśli myślisz podczas porodu o tym,
      że masz za chwilę urodzić swoje dzieciątko to naprawdę idzie łatwiej. liczy się
      efekt końcowy. smile
      trzymaj się i myśl pozytywnie. na pewno wszystko będzie ok.
      jeśli masz ochotę to zapraszam do mnie na gg: 525385. mogę się podzielić
      wrażeniami lub po prostu pogadać.
      pozdrawiam cieplutko!
      patrycja
      • aga200406 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 22:11
        Ja byłam przygotowana na znieczulenie zo, ale naprawdę nie ma się czego bać.
        Boli? No pewnie, ale nastawienie w tym czasie, że zaraz zobaczysz swoją dzidzię
        jest najlepszym znieczuleniem. Podobno miałam ciężki poród, ale zaskoczona
        byłam tylko opowieściami innych "życzliwych" o torturach z sali porodowej. Już
        drugi raz się nie będę bała.
        • tess74 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 22:21
          ja dostalam od poloznej tabletki homeopatyczne pod jezyk by porod byl mniej
          krwawy a jesli chodzi o znieczulenie to polecam zo- nic nie boli ani
          znieczulenie, ani porod- chociaz moze nie jestem najbardziej kompetentna osoba
          bo w ostatniej chwili zrobiono mi cc- synkowi slablo tetno
    • kasialu Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 08.01.05, 22:20
      Kasiulka, a dlaczego chcesz urodzić 2 tyg. przed terminem? natura tak stworzyła
      że Maluch powinien być w brzuszku u Mamusi odpowiednio długo i przyspieszanie
      porodu wydaje mi się bezpodstawne. Każdy lekarz Ci powie, ze im dłuzej w
      brzuszku u Mamy tym lepiej bo dziecko dochodzi do odpowiedniej wagi i zdąży się
      dobrze rozwinąć. Wiem, ze chciałabyś już zobaczyć Malucha, ale daj mu jeszcze
      te klilkanaście dni to terminu pomieszkać w Twoim bezpiecznym brzusiu ;o)
    • dasia19 Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 09.01.05, 12:52
      Witam
      Kasiula zgodze sie z Toba jak najbardziej.Dziecko powinno byc jak najdluzej w
      cieplym i czulym brzuszku Mamusi,a po co go wyciagac na ten zimny swiat przed
      terminem.Przez te dwa tygodnie dziecko jeszcze nabierze na wadze i lepiej dla
      plucek od maluszka bo rozwijaja sie ostatnie wiec beda mialy wiecej czasu...

Apropo tych tabletek to nic nie slyszalam na ten temat..
      Szczerze mowic ja sie meczylam 24 h na porodowce a pozniej zrobili mi cesarke(
      mialam rozwarcie tylko na 3 palce,a pozniej jeszcze sie okazalo ze mala byla
      owinieta 2 razy pepowina wokol glowki,a po 3 lekarz stwierdzil ze bedzie miala
      najwiecej 3.200 kg jak sie urodzi a miala 3.830 wiec i tak by sie nie urodzila
      normalnie bo mam za szczupla miednice), ale gdybym mogla cofnac czas i daloby
      sie urodzic naturalnie to bym sie zdecydowala na porod naturalny i bole
      porodowe.Nikomu nie zycze cc.

Pozdrawiam
      • mama_szymka Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 09.01.05, 22:47
        Nie słyszałam o takiej tabletce. Jeśli chodzi o znieczulenie to polecam zzo.
        Jednak zastanawia mnie coś innego DLACZEGO masz urodzić 2 tygodnie przed
        terminem?????? Dla dziecka każdy dziń u Ciebie w brzuszku jest bardzo ważny.
        I jeszcze jedno zgadzam się, ze poród 2 tyg. wcześniej to poród "o czasie"
        (sama tak urodziłam, ale z woli mojego syn, a nie położnej), jednak również
        poród 2 tyg. później to poród w terminie.
        Nie wiesz kiedy Twoje Maleństwo będzie gotowe do przyjścia na świat, może 2
        tyg. po terminie, a to oznacza, że wywołane rozwiązanie odbędzie się CAŁY
        MIESIĄC WCZEŚNIEJ. Czy warto ryzykować??
        POZDRAWIAM I ZYCZĘ POWODZENIA
        • kasiulka751 JESTEŚCIE KOCHANE 10.01.05, 10:46
          że tak się martwicie ...tylko, że ja mam skurcze od 5 mies. ciąży, położenie
          głowkowe, płód wstawiony do kanału i przestałam brać fenoterol, co oznacvza
          częste i bolesne skurcze (bo bez leku), zgładzoną szyjke i b.b. nisko
          główkę...nie chcemy już męczyć tej dzieciny tym właściwie jednym wielkim
          skurczem, a brak mi tylko rozwarcia. Dzień, w którym mam rodzić mogę
          zaplanować, a poza tym dyżur ma wtedy mój gin. prowadzący oraz owa położna,
          więc to najlepszy układ. Owszem mam wątpliwości, ale przy kolejnym skurczu drżę
          o moją malutką niunię i chyba wybieram mniejsze zło-idąc na ten poród. A nie ma
          on być wywołany oksy, ale raczej sprowokowany....zobaczymy....napiszę jak urodzę
          Dzięki za Wasze posty i zainteresowanie
          całuje Wasze Skarbeńka
    • mama_madzi Re: tabletka pod język ułatwiająca poród-bez bólu 10.01.05, 11:19
      jestem ciekawa co to znaczy sprowokowac porod? ja mialam wywolywany oksytocyna
      2X i 1 porod trwal 2 godz 45min, a drugi 1 godz 40 minut
      • kasiulka751 A MOŻE TO SANDOPART ???? KTOŚ ZNA ???? 10.01.05, 11:38
        Szukam i kombinuję, a może to Sandopart-tabl. podpoliczkowe
        Jeśli Któraś z Was to dostala, proszę o podzielenie się opinią.
        kasia
        • melasa21 Re: A MOŻE TO SANDOPART ???? KTOŚ ZNA ???? 10.01.05, 15:21
          Samą mnie temat zaintrygował- jeśli jest jakaś genialna tabletka, to po co nas tak męczą innymi
          sposobami. Ale Sandopart jest wycofany z tego, co wyczytałam na:
          www.piwencjusz.republika.pl/prace/praca_gin1/praca_gin1.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka