justa1211 09.01.05, 17:26 witam. mam do was pytanie dotyczące podawania maluchowi (1miesiąc) rumianku ile go właściwie można podać i czy przed czy po posiłku? Baardzo proszę o wypowiedzi bo mała ma straszne wzdęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fey Re: RUMIANEK-ile? 09.01.05, 18:29 Taki maluch na pewno dużo nie wypije. Jeśli zrobisz więcej, resztę po prostu wylejesz, albo wypijesz sama. Posłodzić możesz cukrem przegotwanym z odrobina wody - nie krystalicznym! Na wzdęcia bęzie dobry koper włoski, rumianek chyba lepszy na zatwardzenie, bo rozluźnia, koper na wiatry. Poza tym, jeśli karmisz piersią - zastanów się, czy czasem wzdęcia nie są spowodowane czymś w Twojej diecie - np. warzywami kapustnymi. Pozdrawiam, fey Odpowiedz Link Zgłoś
justa1211 Re: RUMIANEK-ile? 09.01.05, 19:59 Dzięki za odpowiedź. Wcześniej podałam małej krople koperkowe i nic nie pomogło ale jak dałam jej rumianek to prukanie się zaczęło. Dietę mam raczej ścisłą aż mam szczerze wszystkiego dosyć na okrągło gotowane chude mięso i wszystko lekkie żadnych słodyczy oprócz herbatników. Ale czego się nie zrobi dla dzidziulka)) Odpowiedz Link Zgłoś