Dodaj do ulubionych

szorstkie kolanka

14.01.05, 16:44
Moja 2 miesieczna córeczka od kilku tygodni ma jakieś krostki na kolankach,
przez co skóra jest strasznie szorstka. Pediatra powiedziała,że to od
smarowania oliwką.Przestałam smarować a skóra stała się jeszcze bardziej
szorstka.
Poradzcie czym mogę to smarować,żeby zeszło?

Pozdrawiam
Magda i Karolinka
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: szorstkie kolanka 14.01.05, 17:05
      jesli Malutka nie jest uczulona to sprobuj prawdziwym maslem. ale obawiam sie
      ze to moze byc objaw alergii na cos. karmisz piersia ? moze cos w diecie Jej
      nie odpowiada ?
    • jutakg Re: szorstkie kolanka 14.01.05, 17:14
      U mojego synka obecnie 5 miesięcznego szorstkie kolanka były objawem łagodnej
      skazy białkowej. Odstawiłam wszystko co pochodzi od krowy i kłopot zniknął. A
      do smarowania polecam kremik Oilatum Soft, do kupienia w aptece za ok 18 zł.
      Bardzo ładnie niweluje wszystkie suchości i szorstkości. Pozdrawiam wszystkie
      mamusiesmile
    • ab16 Re: szorstkie kolanka 14.01.05, 18:43
      U mojego synka był to objaw skazy białkowej. Dermatolog zlecił kupić krem
      Atoderm P.O. zinc francuskiej firmy, 100ml.- kosztuje ok.40 zł. Drogi, to fakt
      ale na długo starcza. Smaruję nim buzię i całe ciałko synka. Skórkę obecnie ma
      jak aksamit.Dobrą też firmą jest też Oilatum- ja kupiłam mydło -ok. 25 zł i tym
      myję w kąpieli synaka (Oilatum też ma całą serię). Pozdrawiam
    • hanka13 Re: szorstkie kolanka 15.01.05, 18:21
      Wiesz,
      moze to nieco dziwna uwaga, ale sprawdz, czy aby dzidzius nie ma szorstkiej
      skorki na nozkach tam, gdzie najbardziej ociera sie o spioszki, kiedy maluch
      fika - dzieci w tym wieku zaczynaja o wiele bardziej energicznie ruszac nozkami;
      moj synek po zastosowaniu Oilatum ma teraz gladziutka skorke, a nie zmienialam
      diety (nie byl to wiec efekt jedzenia przeze mnie nabialu). Sprawdz - lepiej
      zaczac od tego, a nie od diety eliminacyjnej...
      powodzeniasmile
      hanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka