Dodaj do ulubionych

Niespokojny sen noworodka

18.01.05, 14:24
Moj synek ma 6 tyg. Od kilku dni niespokojnie śpi- wierci sie, stęka...
Podejrzewałam problemy ze zrobieniem kupki, ale niedawno zrobił, a dalej sie
wierci i steka, ale nie płacze. Dzisiaj praktycznie cała noc. Co to może
znaczyć??? Pmóżcie!
Obserwuj wątek
    • zoi4 Re: Niespokojny sen noworodka 18.01.05, 18:36
      Cześć Trudy... Mam ten sam problem z córeczką, tylko u mnie dochodzi jeszcze
      marudzenie i płacz. Byłam z nią u lekarza. Babeczka stwierdziła że dziecko się
      przejada i dltego ma różne dolegliwości które nie pozwalają mu spac (gazy,
      kupki, bóle brzuszka itd.). Myślisz, ze u Ciebie może być tak samo??
    • ab16 Re: Niespokojny sen noworodka 18.01.05, 22:56
      spróbuj pomasować mu brzuszek-(zgodnie z wskazówkami zegara), można też dać
      ciepłą (nie gorącą) pieluszkę na brzuszek. Może gazy mu nie odchodzą. Czy
      odbiło mu się po jedzeniu?
    • misso Re: Niespokojny sen noworodka 19.01.05, 03:14
      Hej, gdzies juz o tym pisalam. Dziecko dlugo uczy sie trawic nasze mleko, wiec
      moze tak jeszcze sobie stekac przez jakis czas. Moja Ida tez tak miala ok. 4
      tyg. ze stekajac nawet nas budzila. Mysle ze wystarczy zebys nie jadla nic co
      moze jej utrudniac trawienie, ja musialam na przyklad ograniczyc produkty
      mleczne. No i samo przejdzie...
    • trudy77 Re: Niespokojny sen noworodka 19.01.05, 10:24
      Dzięki Dziewczyny! Dzisiejsza noc była straszna, w końcu popłakałam się razem z
      malcem. Teraz zjadł, rano zrobił kupkę i w końcu spokojnie śpi. Myślę, że macie
      rację, ale z drugiej strony maluszek musi być dokarmiany. Dajemy mu nan
      sensitive, które podobno zapobiega takim dolegliwościom. Jesli dalej tak
      bedzie, to jutro pójdę do lekarza.
      Pozdrawiam i życzę Wam, sobie i naszym maluchom spokoju i zdrowia.
      • rena261 Re: Niespokojny sen noworodka 19.01.05, 10:44
        witaj!!
        musze sie zgodzic z dziewczynami o zmianie Twojej diety, uwazaj na to co jesz.
        mam jeszcze pytanie czy pijesz ziola mlekopędne? np.hippa jesli tak to zwroc
        uwage na ziolo anyżek niektore dzieci zle znosza to ziolo. moj synek tez tak
        reagowal. a moze na pocieszenie ja jestem mama 5,5 m kubusia i jeszcze nie
        przespal mi calej nocy, wciaz ma bole brzuszka (ale to w wyniku jego choroby) a
        poza tym chlopcy maja wieksze problemy z brzuszkiem a wiec masaz, ciepla kopiel
        i cieple oklady z pieluszki.
        pozdrawiam!
        • sushi_1 Re: Niespokojny sen noworodka 19.01.05, 14:22
          to samo ma moj 6 tygodniowy synek. Pediatra powiedziala nam ze to z powodu
          niedojrzałosci jego ukladu pokarmowego oraz wielkiej ilosci jedzenia ktora
          pochlania (przez 3 tyg przybral 1 kg). Nie nalaezy sie zatem przejmowac tylko
          mam duzo pic (3 litry na dobe oprocz zupy) a jak by bylo bardzo zel - dac pic
          dziecku.
          powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka