Dodaj do ulubionych

KOLKA -POMOCY !!

21.01.05, 21:34
MÓJ 3 TYG SYNEK MA KOLKE,NIE CHCE PRZEZ TO JEŚĆ ANI SPAĆ CAŁY CZAS PŁACZE,NIE
POMAGA ESPUTICON I MASAŻE ANI NUTRAMIGEN KTÓRY TAKŻE JEST ANTYKOLKOWY.WIĘC CO
ROBIĆ??
Obserwuj wątek
    • nataliamackowiak Re: KOLKA -POMOCY !! 21.01.05, 21:38
      Kup w aptece Gripe Water(woda koperkowa) ok.15 zł.
      Super-nam pomogło odrazu!!
      Przeczytaj ulotke i powodzenia!!

Natalia.
    • eniunia Re: KOLKA -POMOCY !! 21.01.05, 21:43
      Musisz to przeczekac. W jesdnej z gazet przeczytalam,ze to moze trwa 100
      dni....bylam zalamana, ale jak sie pozniej okazalo, tylko dwa. Urodzilam na
      poczatku grudnia, a dzien przed Wigilia sie zaczelo. Podawali[my mu Infacol i
      przede wszystkim odstawilam mleko- problem minal. Powodzenia musisz byc
      wytrzymala, to minie.
    • pasta100 Re: KOLKA -POMOCY !! 21.01.05, 22:20
      witam i łączę się w bólu. Nam pomógł Sab Simplex kolki minęły jak ręką odjął.
      Są to krople, które podaję do każdego karmienia. Niestety nie można ich kupić w
      polskich aptekach, sprowadza się je przez znajomych z Niemiec, kosztują obecnie
      7 euro. Jeżeli to nie pomoże są już nowsze niemieckie krople Lefax tropfen.
      Warto zainwestować, nam się udało Powodzenia.
    • olivia24 Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 00:02
      masujac brzuszek powiewaj suszarka do wlosow,ale nie za blisko,wiesz tak aby
      nie za goraco.Mojej niuni pomaga,a pozatym popija Plantex dostepny w aptekach.
      • kmyczek Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 10:59
        witam
        ja Ci polecam proszek troisty, naprawde rewelacja, nic nam nie pomagalo, po
        wodzie koperkowej bylo jeszcze gorzej a po esputicanie to wole nie mowic.
        Podalam malej ten proszek i narazie nie zapeszac nie ma kolki od trzech dni.
        Zadziałał od razu, jest Polski tani i działa.
        pozdrawiam
        • inia25 Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 15:51
          u nas pomogl sb simplex, w polsce jest odpowiednik INFACOl, ttez na bazie
          simeticonu. no i do picia plantex, zamiast herbatek
      • asientos Re: KOLKA -POMOCY !! 26.01.05, 15:19
        u nas też była suszarka. Najpierw łyżeczka Gripe Water(od 1 miesiąca), potem
        suszarka i wreszcie cyc. Pomagało.
        Asia
    • joanna_antek Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 19:14
      nam pomógł Esputicon, ale brany regularnie 1 kropelka rano, jedna wieczorem
      No i niestety odstawienie w 100%%%%%%%%%%% nabiału wszelkiego, sery, mleko,
      jogurty
      Teraz jest super, jesteśmy już po kolkach

pozdr
      Joanna z 3 mieś Antkiem już bez kolek
    • oluncia Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 19:18
      Plantex, koniecznie, na mojego Jasia dziala, uwielbiamy go oboje, on za smak (
      tfuj) ja za spokoj i radosc mojego maluchasmile!
      Pozdrawiam Ola
      • gusinka Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 19:32
        Nam lekarka przepisała Debridat. Powiedziała, że wszystkie koperki działają
        tylko chwilowo i nie likwidują przyczyny. Po trzech dniach stosowania kolka
        minęła. i na szczęście nie wróciła.
        Aga
    • lidek0 Re: KOLKA -POMOCY !! 22.01.05, 23:18
      Nutramigen jest dla dzieci ze skazą białkową, nie słyszałam, żeby był
      antykolkowy. Preparatów jest wiele: Planteź, Espumisan, Esputicon, Gripe Water,
      herbatki Hippa, Infacol. W ciągu dnia kładź synka dużo na brzuszku, nagrzewaj
      go w ciągu dnia, ró dłuższe ciepłe kąpiele wieczorem.
      • kmyczek Re: KOLKA -POMOCY !! 23.01.05, 12:12
        faktycznie nutramigen jest antykolkowy co jest napisane na opakowaniu, zreszto
        nam lekarz przepisal go na kolki ale nie podaje mojej malej bo slyszalam ze
        zmiana mleka czesto nie pomaga, zreszto nam nic nie pomagalo dopuki nie
        znalazlam proszku troistego
        pozdrawiam
        • ewcialinka Re: KOLKA -POMOCY !! 23.01.05, 12:45
          DZIEKUJĘ ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI, MÓJ ADRIANEK NADAL SIĘ BARDZO MĘCZY JUZ NIE
          WIEM CO ROBIC,KUPIE PROSZEK TROISTY I INFACOL MOŻE COS POMOŻE.TEN DOBRIDAT CZY
          COS TAKIEGO MAM SYNEK BIERZE OD TYGODNIA I NIC.sad
          • kingusi Re: KOLKA -POMOCY !! 23.01.05, 14:40
            sluchaj, moje dziecko ma kolki codziennie po 5 godzin, cierpi okrotnie
            wyprobowalam wszelkie metody i leki: ukladanie na brzuszku, termofor na
            brzuszek, planteks, espumisan[ wyrzut pieniedzy, czytalam w necie prace naukowa
            ze to lek do bani], nic kompletnie nie pomaga dzis wyczytalam, ze proszek
            troisty to rewelacja wiec dzis wyprobuje bo mam w domu, moja mama kazala kupic
            ale balam sie dac bo czytalam, ze szkodliwy ale nie mam wyjscia sprobuje choc
            to zwykly srodek przeczyszczajacy.Moja znajoma odchowala dwoje dzieci i
            twierdzi ze nic nie pomoze dopoki nie mina te nieszczesne 3 miesiace, duzo
            czytaj w necie jest mnostwo materialow na ten temat
            • kingusi Re: KOLKA -POMOCY !! 24.01.05, 11:35
              podalam proszek troisty i jestem w szoku spala 6 godzin, usnela bez kolki,
              jeszcze dzis wyprobuje bo az mi sie wierzyc nie chce
              • kmyczek Re: KOLKA -POMOCY !! 24.01.05, 17:47
                hehe ja tez nie chcialam wierzyc a juz od 6 dni nie ma po proszku troistym
                kolkismile i w koncu widze usmiech na twarzy mojej karolki a nie ciagly grymas od
                bolusmile
                pozdrawiam
    • ezagraj Re: KOLKA -POMOCY !! 24.01.05, 21:10
      Witam ja proszku troistego nawet nie kupowałam bo moja mam stwierdziła że jest
      do bani mnie nie pomagal a kolkę maiałam prawie do roku smile za co serdecznie
      wspólczuję mojej mamie. Mojej córce ani nagrzewanie brzuszka ani esputicon ani
      water gripe nie pomaga, odkryłyśmy niedawno debridat i pomogło od razu, mała
      śpi w nocy normalnie nie budzi się, no chyba że jest głodna, je i idzie spać
      dalej .
      Pozdrawiam Edyta z Emilką
    • barcina Re: KOLKA -POMOCY !! 26.01.05, 15:14
      mam pytanie odnośnie infacolu. Podawałam go córeczce dwa dni przed każdym
      karmieniem. Smak jej nie odpowiadał, ale ni to jest najważniejsze, na razie nie
      działa - czy powinien zadziałać już po pierwszym zastosowaniu? Czy jeżeli nie
      zadziałał do tej pory to znaczy, że na moją córkę nie działa?

A nawet mam wrażenie, że jest gorzej (może mi się tylko zdaje).

Pozdrawiam
      Ela i Ula
      • asientos Re: KOLKA -POMOCY !! 26.01.05, 15:24
        tak sobie czytam - każdemu dzieciaczkowi pomaga coś innego - może nazywamy
        kolką bóle brzuszka o różnych przyczynach? Oczywiście ja też tak robiłam - ból
        brzuszka=kolka. Ale potem przeprowadzaliśmy test : Gripe+Suszarka nie działa
        znaczy się jest głodna...
        Pozdrawiam cierpiące maluszki i ich mamusie.
        Asia i wyzwolona z kolek Emu
      • tola_wiercipieta Re: KOLKA -POMOCY !! 26.01.05, 16:06
        Infacol MUSI byc podawany systematycznie.Dopiero wtedy dziala.Ja tez go
        stosowalam i bylam zadowolona,ale te "zelazne"3 miesiace musza
        minac...Pozdrawiam i zycze wytrwalosci!Justyna i Roksanka
        • kingusi Re: KOLKA -POMOCY !! 29.01.05, 15:41
          infacol=espumisan= simeticone- czytalam w internecie na temattego leku jakis
          doktorat i pisza, ze nie dziala na kolki a przynajmniej nie ma zadnych dowodow
          ze zadziala, proboj proszek troisty lub debridat, ten pierwszy bardzo pomogl,
          drugi stosujemy od tygodnia i moje dziecko ktoremu kompletnie nic nie pomagalo,
          jest nie do poznania kolki zniknely chociaz ja w to nie wierzylam, debridat
          kupilam bez recepty. pa napisz jakie rezultaty jesli zastosujesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka