Dodaj do ulubionych

NADMIERNE POCENIE SIĘ

02.02.05, 10:58
Co może byc przyczyna nadmiernego pocenia sie dziecka (9-ty miesiąc zycia).
Mała poci się potwornie (włosy ma mokre jak po kapieli) przy jedzeniu i
podczas snu (poduszka jest cała mokra!)- pediatra wykluczył niedobór wit. D3
która podajemy w ilości 2 kropelki raz dziennie.
A może to nadmiar wit. tak działa?
Nie ubieram jej grubo, w nocy spi pod kocem...
Prosze o rady i sugestie-martwie się że ta ciagle mokra głowa może byc
przyczyną kichania a w konsekwencji kataru-infekcji....
Beata
Obserwuj wątek
    • nadzieja30 Re: NADMIERNE POCENIE SIĘ 02.02.05, 11:07
      Mi pediatra mówił, ze niedobór D3 powoduje pocenie się, mój synek miał bardzo
      spocone stopy, dosłownie jkaby sie lała woda, teraz dostaje d3 3 krople i nie
      ma tego problemu
    • agne_s Re: NADMIERNE POCENIE SIĘ 02.02.05, 11:42
      Ja miałam podobny problem z moją 4 miesięczną córeczką. Tylko, że jej pociła
      się tylko główka i to podczas snu. Też poczatkowo myślałam, że to niedobór
      witaminy D3, pytałam o to każdego lekarza i nikt jakoś nie potrafił zająć
      stanowiska. Częściej zaś słyszałam o niebezpieczeństwie przedawkowania tej
      witaminy. Jedena pani doktor kazała mi nawet zrobić morfologię bo uznała że
      może to być niedobór żelaza. Ale gdy wyjechaliśmy na święta do dziadków
      sytuacja zmieniła się diametralnie. Zero pocenia. Tak więc okazało się, że po
      prostu naszej dzidzi było za gorąco, chociąż w domu nie panuje upał,
      najczęściej było 21 stopni. Poza tym do snu ubierałam ja tylko w bawełnianego
      pajaca i przykrywałam lekką kołderką. Ale widocznie było jej za ciepło. Po
      powrocie zakręciłam wszystkie kaloryfery, temperatura w jej pokoiku czasami
      wynosi 20 stopni, a ona w takiej czuje się najlepiej. Poza tym powietrze też
      jest jakieś inne, nie takie suche. Aha muszę dodać, że generalnie mamy bardzo
      ciepłe mieszkanie. Trochę obawiałam się na początku czy nie będziej jej za
      zimno w trakcie przewijania, ale nie choruje, więc wszystko jest ok. Tak więc
      niby 2 stopnie różnicy a jest zupełenie inaczej. Zyczę Ci szybkiego rozwiązania
      tej sytuacji bo znam te obawy związane ze spoconą główką.
      • beciaw77 podrzucam w góre! 02.02.05, 17:49

• aneta0075 Re: NADMIERNE POCENIE SIĘ 02.02.05, 18:37
      a w jaki sposób podajesz wit D3? Prosto do buzi czy na łyżeczce? Ja wcześniej
      podawałam ja na łyżeczce zmieszaną z mleczkiem alee widocznie niewielkie jej
      ilości zostawały nie zjedzone, teraz podaje ją prosto do buzi i pocenie sie
      minęło. Pocenie się zdarza się tylko czasami ale teraz wiem, że to napewno wina
      kaloryferów.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka