mamamartusi 13.02.05, 20:00 Mojej malej pojawily sie czerwone krostki w pachwinkach. Nie wiem, co to moze byc. Dodam, ze mala nie jest odparzona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metis1 Re: Krostki w pachwinkach 13.02.05, 21:35 Jeszcze nie mam dzieci, jestem w 14t. ciąży, ale przypuszczam, ze u Twojego malucha moze sie tak objawiac atopowe zapalenie skory. W pachwinach moze gromadzic sie wiecej balsamu/oliwki, ktora ja smarujesz (trudniej ja tam rozsmarowac, poza tym, jest to miejsce newralgiczne ze wzgledu na odparzenia, stad bardziej gorliwe smarowanie wlasnie tej czesci ciala) i dlatego moze to dac objaw alergiczny. U mnie niedawno pojawily sie podobne objawy wlasnie w pachwinach i pod kolanami, ale rozszyfrowalam je dopiero wtedy, gdy wysypalo mnie mocniej (po praniu i nalozeniu maseczki). Przed ciaza nie bylam na nic uczulona. DOdam, ze przy atopowym zapaleniu skory krostki potwornie swedza, a swiad nasila sie szczegolnie w nocy i jest nie do zniesienia. Zmien albo chwilowo zrezygnuj z kosmetykow, ktorymi smarujesz mala. Ale jesli to AZS to powinnas pojsc z nia do dermatologa, bo samo raczej nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik3 Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 00:33 Mojemu maluszkowi ostatnio tez pojawily sie krostki w pachwinkach, zaczelam smarowac te krostki mascia bepanthen, ale to nie pomoglo, pediatra przepisala krem triderm i zalecila stosowac rano i wieczorem przez siedem dni. Krem bardzo pomogl po dwukrotnymm posmarowaniu krostki zniknely. Odpowiedz Link Zgłoś
metis1 Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 10:02 Ja dostalam masc locoid, z niewielka iloscia sterydow, ale podobno stosuje sie ja u malych dzieci, bo jest b.delikatna. Tez przeszlo po 1-2 smarowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 10:19 my dostałyśmy maś baneoncin. To może być początek drożdzaków. Poradz sie pediatry Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 11:58 Dziekuje wam za odpowiedzi. Idziemy dzis do lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 15:53 u mojego Synka okazalo sei ze to uczulenie na puder skarb matki. pomogl sudocrem. Odpowiedz Link Zgłoś
alisja75 Re: Krostki w pachwinkach 14.02.05, 17:57 U mojej Małej też tak było. Stosowałam zasypkę dla niemowląt, najzwyklejszą z apteki bo z krostek zrobiły się ranki które potem wyschły, potem ( bo się odparzyła pupcia ) przez 2 dnia smarowałam Tormentiolem i przeszlo wszystko jak ręką odjął. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś